Thursday, April 18, 2013

 

I ARA, ENCARA MÉS DIFÍCIL. SENSE TIMÓ




I ARA, ENCARA MÉS DIFÍCIL, SENSE TIMÓ.

Suposo que el president Mas s’ha arrepentit de les seves referència marineres, molt reiterades en el passat mandat, i molt oblidades, en l’actual. No és estrany que tapi les referències marineres, lligades al govern de Catalunya, a la vista dels resultats.

A cada debat en el Parlament hi ha qui li recorda que “ha perdut el rumb”, o que el timó no funciona prou bé, o que la brúixola està espatllada. Jo crec que el president Mas, ha anat encara més lluny que cap altre navegant, i ha aconseguit l’impensable: navegar sense timó. Francament aquesta és la realitat d’avui en dia.

Porto des de l’abril del 79 a l’ajuntament de Borredà ( Berguedà) i mai havia viscut un desconcert tant gran en matèria de tramitacions a la Generalitat, falta de cobrament, descoordinació entre Departaments... de manera que només unes noves eleccions amb un canvi de Govern, permetria confiar en una altra manera de governar.

De fet, ara no estem sota l’empara d’un govern, sinó contemporitzem , esperant no sabem quina solució. Els d’ERC ho posen tot en el sac de la independència, de manera que tot es resoldrà en aquell imprecís instant futur que ningú pot precisar. Pel que fa CiU, confien en una solució “miraculosa” procedent de no sabem quin cantó, i la resta de forces polítiques esperen novetats, sense saber ni d’on ni quan vindran.

Tenim, doncs, el país sense govern real. Tenim un president sense timó, sense rumb i amb la brúixola espatllada. Deu n´hi do, en els temps que corren pensar que ens en podem sortir, en aquesta situació.

I en tot això, el president Mas se’n va al centre de poder de la UE per explicar el seu pla sobiranista. Deu meu, aquí sí demostra una insensatesa sense límits. Anar a presentar una petició d’independència, amb un govern sense pressupost , sense pacte estable per garantir una majoria sòlida, amb un endeutament desbocat, amb importants membres del partit governant, imputats, i amb la seu social del partit hipotecada per causes relacionades amb la corrupció... sense cap mena de dubte, deixarà bocabadats a qui gosi rebre’l. Ja m’imagino els comentaris que faran tot just sortir del despatx corresponent.

Si el president Terradelles veiés aquests moviments, fugiria cap a terres més serioses. Ell que proclamava la serietat i l’horror al ridícul, no podria suportar els viatges del president Mas cap a terres llunyanes.

Però, els dies van passant i la realitat s’imposa. Ahir mateix, a Berga, varem tenir reunió d’alcaldes per parlar del futur de la sanitat, amb responsables de la Conselleria. El futur és molt incert i complicat. Ja podem anar parlant de la consulta, quan tenim el país sota mínims, en temes essencials. A algú li pot semblar un exercici mai vist, governar sense timó, però gaire més temps així, pot acabar molt malament.

Joan Roma , President del Consell de la FEd. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?