Wednesday, February 20, 2013

 

EL PSC CONTRA ELS DESNONAMENTS




JA ERA HORA . EL PSC CONTRA ELS DESNONAMENTS.

Cal felicitar la iniciativa del partit, en un tema tant actual i tant dramàtic com el dels desnonaments. Ja era hora, i espero que a partir d’ara, siguem capaços d’actuar de manera ràpida i contundent en els temes de més dura realitat.

Veure cada dia noticies, imatges, llistats sobre desnonaments a tot el país, és insuportable. I més que insuportable, inacceptable. Privar famílies, persones grans, persones desvalgudes d’un servei tant bàsic com la vivenda, ha d’esdevenir impossible per part dels promotors, bancs, caixes, i qui sigui.

El dret a la vivenda és un dret essencial, i com a tal ha de ser tractat. Sincerament era d’esperar la reacció del partit, però enmig de tants escàndols particulars, col•lectius i globals, corríem el perill d’entrar en el joc dels disbarats, en comptes d’actuar tocant de peus a terra.

El decàleg proposat el considero modèl.lic i a imitar en altres temes d’actualitat. Sigui en matèria de salut, en serveis socials, en educació o en altres àmbits , especialment castigats per la crisis i per les mesures del govern central o la Generalitat.

La gent no vol escoltar cada dia les bestieses fetes anys enrere o les que passen a dia d’avui. Vol respostes a les inquietuds i necessitats diàries, i si un partit de govern no és capaç d’oferir alternatives, millor es retiri. Ja era hora, d’apartar-nos de donar voltes sobre el dret de decidir, i dedicar-nos al que son els nostres valors i ideals des de la fundació del PSC.

Però, hem de ser conseqüents amb aquesta declaració d’avui sobre els desnonaments, i actuar d’acord amb els punts del decàleg. Toca traduir els punts en iniciatives parlamentàries en les institucions pertinents, siguin les Corts Generals, sigui el Parlament de Catalunya. De forma immediata, i amb caràcter d’urgència, i que cada partit es retrati. Res de consensuar propostes diluïdes, enfarinades o aigualides. O aconseguim acords contundents , precisos i ràpids o que hi votin en contra. El PSC és propietari de les seves iniciatives, i a ell pertoca negociar si accepta o no possibles esmenes . Si son per millorar, ampliar o agilitzar les mesures, d’acord, sinó, no s’accepten. Aquí és on veurem la coherència d’ERC en suport al govern , o les seves contradiccions.

Que quedi clar qui és d’esquerres i qui actua en conseqüència o qui ho és de paraula. La gent està lògicament indignada per tot el que ha passat i el que veu que passa, i un partit ha d’estar a peu del canó per ser creïble. Ara és l’hora de demostrar-ho.

Animo, doncs a l’executiva del partit, a presentar noves propostes i iniciatives semblants a la dels desnonaments per fer realitat la nostra connexió amb la societat que representem. I exigim que aquests temes passin al davant de qualsevol altres que només serveixen per distreure el personal o desviar la seva atenció.

Hem d’aconseguir parar els drames diaris i fer possible l’aturada immediata dels desnonaments per donar temps a posar en marxa les mesures del decàleg. Aquesta ha de ser la iniciativa immediata. Les altres s’han de tramitar totes per via d’urgència i si les cambres legislatives han d’ampliar horaris i dies de treball, benvinguda sigui la mesura. Seria una bona manera de demostrar a la ciutadania la disponibilitat i serietat en els plantejaments i la deguda connexió amb la gent del carrer.

Joan Roma, President del Consell de Fed.XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?