Tuesday, February 26, 2013

 

BORREDÀ - PRIMER CURS -ÚS DESFIBRIL.LADOR




BORREDÀ ORGANITZA EL PRIMER CURS DE FUNCIONAMENT DESFIBRIL•LADOR.

El dissabte passat, l’ajuntament de Borredà, amb ajut de la Diputació de Barcelona i en conveni amb Creu Roja del Berguedà, ha dut a terme el primer curs de teoria i pràctica de l’ús d’un desfibril•lador.

Fa dos anys, l’ajuntament va comprar un nou desfibril•lador per substituir el vell , existent en el Consultori mèdic, i varem acordar organitzar un curs perquè diverses persones del poble el podessin utilitzar.

L’any passat es va demanar ajut a la Diputació de Barcelona i amb aquest ajut del catàleg d’activitats 2012, i en conveni amb Creu Roja del Berguedà, s’ha pogut dur a terme, amb la participació de 8 persones, el màxim permès.

El curs ha anat a càrrec d’un tècnic – voluntari de Creu Roja, i els participants ho varen ser en raó de la seva activitat, i vida en el poble, durant tot l’any. Així que els 3 membres de la brigada d’obres, 3 membres del Consistori, la farmacèutica i una vuitena persona, varen seguir el curs, amb un resultat excel•lent.

Fruit d’aquest bon resultat, l’Alcalde ha agraït i felicitat al President de Creu Roja del Berguedà per aquesta col•laboració i per la magnífica feina feta pel tècnic – instructor, de manera que el propòsit de l’ajuntament és organitzar un nou curset a finals d’aquest any o inicis del vinent, demanant , de nou ajut a la Diputació.

Es també intenció d’aquest ajuntament, de comprar dos aparells més, de manera que en tinguem un en el Consultori mèdic, un segon en el Centre Cívic de la gent gran, i un tercer a les escoles o a les piscines durant l’estiu. Per finançar aquesta compra , l’ajuntament dirigirà una petició a la Diputació , en el marc del catàleg 2013.

A dia d’avui, doncs, a més de l’equip mèdic, disposem de 8 persones instruïdes en l’ús del desfibril•lador, i la intenció és de fer un nou curs, i adquirir 2 aparells més. Sense cap mena de dubte aquest és un servei essencial que pot ser molt útil, en casos d’emergència.

Joan Roma, alcalde de Borredà ( Berguedà).






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?