Monday, December 03, 2012

 

UN GOVERN DE TÈCNICS I INDEPENDENTS




UN GOVERN DE TÈCNICS I INDEPENDENTS

Cada dia que passa ERC improvisa la seva posició respecte un possible govern de la Generalitat.

Queda clar que no està disposada a entrar en el govern i prefereix donar suport des de fora, ni que sigui durant els propers dos anys. Se suposa que és el temps necessari per donar compliment al compromís de realitzar la consulta sobiranista. De totes maneres en altres moments, manifesta la disponibilitat a allargar el recolzament , per molt més temps.

Tant el posicionament d’ERC com el de CiU és ben poc seriós. En primer lloc, convindria portar les negociacions entre partits, amb una discreció mínima, i intentar ampliar els acords cap altres forces polítiques, ni que sigui només per alguns grans temes d’estat. En aquests temes el concurs del PSC es fa indispensable. Estic pensant en temes com una nova negociació del pacte fiscal, la proposta de modificació de la Constitució, i altres...

De moment, molt soroll i pocs resultats. I els dies van passant i el país, espera des de fa mesos, una acció de govern ferma i decidida. En plena tormenta, es discuteixen coses que no depenen del propi govern.

Seguint amb les improvisacions d’ERC, els ha sortit la proposta de que el proper govern hauria d’estar format bàsicament per “tècnics” i persones “independents” de qualsevol partit, com si el fet de ser independent fós una mena de mèrit, de cara a governar millor. I el tema de tècnics, també semblaria voler gent sense ideals, sense sentiments que els podessin enganyar a l’hora de prendre decisions. Volen persones fredes, per solucions tècniques.

Si un tècnic diu que uns determinats serveis son deficitaris, doncs, cap problema. Paraula de tècnic, es suprimeixen els serveis, i ja està. Francament aquesta gent és sorprenent. Precisament en un moment en que més que mai hem de reclamar la presència de “polítics” ells volen tècnics, i si pot ser “independents” que no pensin en la gent sinó en els números.

Per aquesta via les retallades a tort i a dret estan garantides. Tot estaria justificat, tècnicament.

Portem just una setmana de les eleccions i semblen estar molt més lluny. I en aquest temps, poc a poc es va contemplant la seriositat del PSC a l’hora de reunir-se amb Artur Mas, anunciar que no se’l pot votar per la investidura, i que , en funció dels pressupostos que presenti, el PSC farà una cosa o una altra. Comencem una nova etapa, en un moment de clara confusió en la formació de govern i pacte entre partits. Ja és hora de demostrar que algun dels partits, tot i els mals resultats, emprenen un camí de coherència, i claredat. Deixem unes setmanes més per veure com acaba aquest primer capítol del serial. De moment la improvisació continua.

Joan Roma, President Consell Fed. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?