Saturday, December 29, 2012

 

FALTA DE CRÈDIT - EXEMPLE PRÀCTIC




UN EXEMPLE PRÀCTIC – EMPRESA TANCADA A MANRESA

Just fa un parell de dies escrivia les greus conseqüències de la falta de crèdit a les empreses, a l’igual que a particulars, ajuntaments, etc.

Avui mateix, al diari Regió 7 apareix a la portada el tancament de l’empresa Perramon i Badia, amb 86 anys a l’esquena i 57 treballadors cap a l’atur. Aquesta empresa té la particularitat de ser una de les més antigues i emblemàtiques de la cinteria manresana, famosa durant dècades.

Però també era emblemàtica per haver-la posat com exemple d’emprenedoria, constància, modernització... per part dels grans dirigents de CiU. Era visita obligada per part del President Pujol, Artur Mas, o consellers en visita a comarques.

El motiu ha estat la falta de finançament per un import de 3 milions d’euros. Com moltes altres empreses, tampoc aquesta ha trobat cap entitat financera que li prestés aquest import. La conseqüència, el tancament d’una empresa amb un clar present i un bon futur, si hagués estat, simplement ajudada amb un crèdit.

I el tancament ha comportat 57 treballadors a l’atur, amb el que significa de càrrega per les arques públiques, i desànim en altres sectors industrials que veuen caure empreses potents i de les de sempre.

Segur que tots nosaltres podem aportar molts altres exemples de petites i mitjanes empreses o d’autònoms que es veuen obligats a tancar el negoci perquè no poden finançar cap activitat. Ja no es poden aconseguir pòlisses de crèdit, ni descomptes de certificacions, ni altres fórmules de finançament.

Com pot sobreviure el teixit industrial, sense aquestes eines fonamentals i bàsiques per poder funcionar ?

Toca actuar i de forma ràpida sinó es vol perdre el que ens queda d’empreses actives. Cap es pot permetre finançament immediat, al comptat, sense recórrer a crèdit. Portem ja molts mesos en aquesta situació i tot indica que lluny d’arreglar-se el problema, encara s’agreujarà amb una disminució del poc crèdit existent.

Si algú entén a què es dediquen els bancs en aquest moment, estaria bé que ho expliqués en aquestes mateixes pàgines. Serà interessant de veure-ho.

Joan Roma, President Consell Fed. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?