Wednesday, December 12, 2012

 

DEBATS ESTÈRILS I RETRETS INÚTILS




NO ÉS HORA D’OBRIR DEBATS ESTÈRILS NI RETRETS INÚTILS.

Una de les grans virtuts del vell PSC havia estat la fidelitat a un projecte, a un lideratge, a uns ideals compartits. El Nou PSC és hereu d’aquell vell PSC i ha d’assumir i propiciar un rellançament possible i desitjable, amb els elements que tenim.

Porto una militància de 35 anys, iniciada a Suïssa, on em trobava aquells anys, i revalidada ja aquí. Els vells militants hem passat per multitud de vicissituds i si una cosa hem valorat ha estat la companyonia, la fidelitat a les idees, i la constància en el treball, des de la base, fins els més alts càrrecs que ens ha tocat assumir.

No puc entendre com ara, tot un seguit de militants, aprofiten l’ocasió per obrir debats estèrils, i fer tota mena de retrets inútils, de cara a emprendre el nou camí.

Estem en temps de reflexió i reconducció del partit cap a nous models organitzatius. Hem de tornar al principi, participant en el teixit social, en tots els sectors i tots els àmbits. I ningú vindrà o apostarà per nosaltres si entrem en discussions banals, i encetem debats sense conclusions.

Estic plenament d’acord amb en Pere Navarro quan recorda a bona part dels promotors d’aquests debats i retrets, en que eren ells els qui estaven a capdamunt dels càrrecs institucionals i del partit. Com poden aquests mateixos voler donar lliçons de coherència, si foren els qui s’acomodaren en el partit, pensant que el seu nom era suficient per preservar les essències del socialisme.

Socialisme i catalanisme han anat sempre estretament units, i el paper jugat pel PSC a l’hora d’integrar i catalanitzar la societat ha estat immens. Qui no recorda els primers anys de militància en que tot havia de ser fer ten les dues llengües, o la desconfiança que podien provocar determinades polítiques culturals i lingüístiques. L’avenç del català, la defensa de la cultura catalana, ha estat bàsicament obra dels socialistes.

Des dels ajuntaments hem estat la punta de llança de la integració i l’aposta pels valors del catalanisme. Com poden sortir ara , veus que qüestionin el nostre paper ? Perquè caldria allunyar-nos dels nostres companys del PSOE? Es que alguns volen propiciar el trencament intern del PSC, i amb ell, el de la societat catalana? Que no se’n adonen que estan treballant pels nostres adversaris ?

Tenim la gran oportunitat de rellançar el socialisme, però units. Donar la imatge de divisió interna, és el pitjor dels missatges que podem enviar a la societat. En política és fonamental saber donar pas a nous lideratges i a noves generacions. Molts dels qui obren debats inútils, haurien de pensar en el mal que fan al conjunt, i tenir capacitat d’autocrítica . Perquè demanen ara, el que varen ser incapaços de realitzar quan estaven en càrrecs de gran responsabilitat? Perquè no volen donar temps a l’actual direcció per desenvolupar les seves propostes i acords ?

He vist i assistit, a molts moviments , interns i externs i en la majoria dels casos els qui deien defensar els ideals del partit, anaven més per defensar posicionaments i situacions personals. Ho torno a veure, en un dels moments més delicats del partit i la societat catalana. Deixem que Pere Navarro condueixi el partit, cap l’horitzó acordat en el darrer Congrés, i estiguem al seu costat en aquesta nova etapa que just començar ara.

Joan Roma i Cunill, President del Consell de la Fed. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?