Tuesday, November 06, 2012

 

PROMESES SENSE CONFIANÇA




PROMESES SENSE CONFIANÇA

Cada dia que passa comprovem millor la improvisació d’Artur Mas, en tot el relacionat amb la seva conversió a l’independentisme. Si en pocs mesos l’hem vist passar del sobiranisme a l’ independentisme, és difícil creure que compleixi les seves promeses. I és que tenim una llarga llista de contradiccions, impossibles de complir-se, en les actuals circumstàncies.

Ens diu que farà un referèndum o una consulta, sí o sí. Es a dir, complint la legalitat o no. Un governant que agafi aquest compromís, és un governant molt poc seriós, per no dir una altra cosa. Es impensable, per impossible que un càrrec públic, pensi que pot saltar-se la llei a la torera. Ningú el seguiria. Es a dir, ningú seriós, podria seguir els seus passos perquè quedaria fora de la llei amb tot el que comporta.

Volem recordar que tots els funcionaris i tots els polítics, han jurat lleialtat a la Constitució, i aquí a Catalunya , també a l’Estatut d’Autonomia. Es inimaginable trencar aquest jurament, perquè situa, a qui ho faci, fora del marc constitucional, i per tant, fora del seu càrrec. En resum, un polític pot prometre la lluna, però no tenen perquè seguir-lo la resta d’implicats, en el que seria un acte il•legal.

Tampoc és possible, un nou estat , dintre de la UE. Ja no ho diem, nosaltres els socialistes, sinó tots els estaments implicats. Si es crea un nou estat, aquest nou estat, ha de demanar entrar a la UE i posar-se a la cua dels peticionaris. El procés pot tenir una durada indeterminada. I el mateix passaria amb la moneda. El nou estat quedaria fora de la zona euro.

Es també impossible, pertànyer a l’OTAN, sense tenir exèrcit. Una ficada més de pota d’Artur Mas, mostrant un desconeixement increïble d’aquest òrgan de defensa. Tots els estats han de tenir exèrcit i tots han de col•laborar a la defensa conjunta.

Així, podem seguir amb un bon nombre més de promeses d’Artur Mas que no poden ser dutes a la pràctica com ell exposa. I d’aquí que no sigui estrany que el seu soci de govern i de coalició Unió Democràtica de Catalunya, en veu d’Antoni Duran Lleida, hagi sortit contradient algunes de les afirmacions més rellevants del president Mas. Si algú ens atacava els socialistes per algunes contradiccions internes o externes, què més volen que sentir com Convergència diu una cosa, i Unió, en diu una altra ?

I els socialistes volem aclarir que estem a favor d’una consulta al poble català. Però, volem una consulta legal, no una consulta de pa sucat amb oli, que Convergència vulgui vendre com a bona. Per això el PSC reclama una modificació de la Constitució per poder fer aquesta consulta, i una altra perquè Espanya pugui esdevenir un estat federal, on Catalunya tingui cabuda, amb plenes garanties de respecte per les seves competències i el seu finançament.

I podem veure com la proposta federalista, va guanyant adeptes. No estava en l’ordre del dia fins ara, en que tant aquí com a la resta de l’estat, es veu la necessitat d’un nou encaix dels nostre país, dintre de l’estat i dintre la UE. Aquesta és l’aposta del nostre candidat Pere Navarro. I estem segurs que cada dia que passa va augmentant el nombre de persones que veuen, en aquesta tercera via, la millora manera de resoldre el “conflicte català”. L’aventura d’Artur Mas, es això una aventura, i la gent ja no confia en promeses d’ell, perquè ha perdut confiança.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?