Thursday, November 15, 2012

 

NOUS ATRACTIUS TURISTICS - art. revista de turisme




NOUS ATRACTIUS A BORREDÀ

De ben segur els visitants habituals d’un poble, aprecien trobar-hi novetats , i sobretot coses que , a banda de ser maques, siguin útils. Aquest és el doble desig del nou espai condicionat per l’ajuntament, davant del Centre Cívic.

Un espai, antigament ocupat per un taller de ferreteria, que va passar a ser municipal , uns anys enrere. Ara, la brigada d’obres l’ha condicionat, posant-hi un banc, i en el centre una gran llosa, que acull, una escultura, batejada com “arbre dels pensaments”, perquè representa un arbre, amb cinc olles que contenen herbes aromàtiques de l’entorn del poble, així com una eura que representa l’arrelament a la terra.

Aquesta escultura ha estat donada pel seu autor a l’ajuntament, i es va decidir col•locar-la en aquest espai. El conjunt queda delimitat i protegit per un rengle de jardineres.

Aquest espai té vocació de ser un bon racó per prendre el sol, fer la xerrada, o fer ús dels ordinadors aprofitant la zona wi – fi, de que disposa el Centre Cívic. Segur que tindrà una gran utilitat i acollida.

I una altra iniciativa, estretament lligada al caràcter turístic del poble de Borredà, ha estat la contractació d’una empresa dedicada a crear rutes turístiques, en forma de caminades per tot el terme municipal.

En aquest cas es tracta de disposar de 15 rutes, de diferents recorreguts i dificultats per la gent que ens visita. Tenim un elevat component de turisme familiar, el qual busca gaudir de la natura, fent caminades assequibles a totes les edats. En aquest cas, disposaran de diferents opcions, amb sortida i tornada al nucli urbà.

També altres visitants trobaran opcions més llargues i complicades, de manera que tothom, en funció del que busqui, ho podrà trobar , per mitjans informatitzats, o en paper.

La col•laboració i participació de l’ajuntament amb particulars del municipi, ha permès dur a terme aquesta iniciativa, de la qual se’n donarà compte a la Diputació de Barcelona, perquè també hi participi.

La idea és disposar d’aquest material, a l’inici de la primavera. I és que cada vegada és més nombrosa la gent que busca el paisatge i la tranquil•litat del nostre poble per passar-hi uns dies. Es lògic, doncs, promoure aquest turisme aprofitant els recursos naturals de que disposem. I el fet de tenir tres càmpings, i sis cases de turisme rural, ha impulsat l’ajuntament , d’acord amb els particulars a contractar aquest servei.

Properament també, es col•locaran uns plafons turístics, informant dels atractius i equipaments disponibles en tot el terme municipal. Des de fa dos anys, en tenim , de dintre del poble. Ara, en tindrem de fora del nucli urbà. Nous ajuts de la Diputació de Barcelona, fan possible aquestes inversions. Tot plegat son nous atractius, sumats als que des de sempre té el nostre poble, i que de ben segur, facilitaran la vinguda de visitants al municipi.

Joan Roma i Cunill, alcalde de Borredà






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?