Sunday, November 18, 2012

 

MIRA'M QUE NO T'ESCOLTO - Art. Regió 7




MIRA’M QUE NO T’ESCOLTO

Fins ara la precampanya i campanya va per camins allunyats dels problemes diaris de la gent. La tàctica del govern Mas, va encaminada a evitar , de totes totes, parlar del que preocupa a la ciutadania, en el moment més àlgid de la crisis. Han posat un disc ratllat, en que la única sortida a tots els mals consisteix en aconseguir un “estat propi”.

Qui llegeixi el programa de CiU veurà que ni tant sols s’atreveix a parlar de “independència”. I és que estem en un campanya totalment atípica, diferent de totes les vistes fins ara, amb un resultat incert que no permet cap mena de pronòstic, de cara el dia després.

En totes les eleccions , és norma que l’equip de govern “sortint”, exhibeixi l’obra de govern com a millor mostra del que és capaç de fer, en una nova legislatura. Curiosament en aquestes eleccions, el que no vol CiU és parlar del que ha fet, o millor dit, del que no ha fet. Amb grans esforços, “tapa” l’acció de govern, i busca repetir un “mantra” de gran ús i bons efectes: la culpa és de Madrid.

Així, doncs, l’acció de govern es converteix en una disculpa per no haver fet tot el que s’havia promès, traslladant la culpa no al govern de torn, sinó a un agent exterior que ha impedit dur a terme, el que es volia fer. Es sucursalitza el fracàs, i es justifica la inacció per l’acció d’un govern extern. Realment curiós, perquè CiU disminueix fins extrems increïbles la validesa de la Generalitat.

Conscients de que molta gent no aprofundeix en el debat, no tenen cap inconvenient en mentir descaradament, i no explicar per quins motius el govern Mas va suprimir l’impost de successions, deixant perdre uns ingressos de quatre- centes mil.lions d’euros a l’any. Queda clar que en aquesta decisió, Madrid no va tenir res a veure.

Tampoc hi té res a veure, en la decisió d’imposar un euro per recepta a tots els usuaris de farmàcies. Igualment cert és que la mala gestió dels recursos de la Generalitat ha comportat un endeutament molt per damunt del que seria recomanable. S’ho han fet tot sols, sense necessitat d’ajuda externa. La mala gestió de CiU ha estat notable, no solament en aquests dos anys de presidència d’Artur Mas, sinó també era ben visible, en els diferents governs Pujol.

I de la corrupció, a les files de CiU, no se’n pot donar la culpa a Madrid. Un dels processos més increïbles en tota la democràcia ha estat el “cas Palau”, on s’ha comprovat que res aturava al partit del govern a l’hora de planificar aportacions d’empreses més o menys catalanes. Tenir la seu central del partit “embargada” per un jutjat no sembla sigui la millor carta de presentació de cara els ciutadans.

En aquests dies que queden, precisament s’ha de posar de manifest l’acció de govern, la inacció i les males pràctiques. S’ha de valorar si avui estem millor que dos anys enrere. Ja sabem que CiU no vol parlar d’això, però és precisament del que toca parlar. Hem de deixar enrere el vell costum de l’ex-president Pujol que quan no li agradaven les crítiques es permetia el històric “ara no toca”, i ja està , tothom a callar.

Doncs, no, ara toca parlar, i exigir responsabilitats on toca, i demanar quin és el programa de govern, de cara el futur, i perquè s’han incomplert tots els grans compromisos que figuraven en el programa electoral de CiU.

Si no varen complir aleshores, quina credibilitat els hi podem donar, ara, tant en el tema del famós “estat propi”, com en la resta de temes. Artur Mas, vol una mena de diàleg de sords, similar al títol. Tu parla del que vulguis que jo diré el que em sembli.

Joan Roma i Cunill, President del Consell de Fed. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?