Monday, November 12, 2012

 

EXITOSA FESTA DE LA GENT GRAN - BORREDÀ




UNA GRAN FESTA DE LA GENT GRAN

Ahir, diumenge dia 11 de novembre, va tenir lloc la festa de la Gent Gran de Borredà. Un esdeveniment plenament consolidat, des dels seus inicis, traduït en una gran participació, en tots els actes programats.

A les 12 del migdia, va tenir lloc l’assemblea anual de socis, amb el retiment de comptes, i la proposta de pressupost per l’any vinent , així com el programa d’activitats previst. Bons resultats, en tots els aspectes, i plena conformitat amb la continuïtat de les activitats en marxa.

A la 1, va tenir lloc la presentació de les obres realitzades, en el que havia estat un espai destinat a taller de ferreteria. Quan es va tancar l’ajuntament va negociar el traspàs a l’ajuntament, i era voluntat de l’equip de govern destinar-lo a espai públic. Ara s’ha dut a terme el seu condicionament, i s’hi ha ubicat l’escultura “Arbre dels pensaments”, obra cedida pel seu autor a l’ajuntament.

Aquesta escultura, compren cinc olles en les quals s’hi ha plantat herbes del país, i una eura que simbolitza l’arrelament a la terra. Aquest indret, pretenem esdevingui, un nou “racó dels vells”, com ja tenim al Camí de la Coma, i sigui utilitzat per a tothom. Un lloc arrecerat a l’hivern, i ben orientat a l’estiu. També la seva proximitat al Centre Cívic permetrà que tingui servei wi – fi, i per tant tingui una gran utilitat.

Per completar l’espai, demanarem autorització a ENDESA, per poder col•locar un llum a la paret del transformador, així com pintar tota la paret que dona al racó, per així deixar en perfectes condicions aquest espai.

El poble, doncs, ja disposa un nou atractiu, en el centre del poble, i un espai molt útil per la gent gran quan vulgui prendre el sol, o per a tothom que vulgui llegir o utilitzar el servei d’Internet.

A continuació d’aquesta presentació, tota la gent es va desplaçar cap el Restaurant Baix Pirineu, on es va celebrar un dinar de germanor, amb l’assistència de prop de 80 persones. Al final, del dinar l’alcalde va felicitar a l’Associació de la Gent Gran per la bona organització de la diada, i va repassar breument els principals projectes presents i de futur del poble. També va anunciar que properament es farà un homenatge, a una persona gran. En aquest cas es tracta de l’Àngel de Cal Gall, en tant que encarregat del cementiri municipal des de fa més de 30 anys.

Sense cap mena de dubte, Borredà té un dels cementiris més ben cuidats, de tota la comarca, i aixó ha estat mèrit de l’Àngel, tant quan hi havia només el vell cementiri, com ara que hi ha el vell i el nou.

I per acabar la jornada, les Veus del Ter, varen oferir un magnífic recital de cançons populars, que varen suposar un feliç final de festa.

Animem l’Associació de la Gent Gran a continuar organitzant aquesta festa anual, però sobretot el gran nombre d’activitats per a tots i totes, al llarg de tot l’any.

Joan Roma, alcalde de Borredà.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?