Thursday, October 11, 2012

 

TAPAR LA REALITAT, AMB BANDERES- art. Regió 7




TAPAR LA REALITAT, AMB BANDERES

Sóc dels que pensen que la jugada d’Artur Mas li pot sortir malament, pel que té d’oportunisme i cinisme, l’avançament electoral. Amb l’estabilitat parlamentària assegurada, no hi ha excusa vàlida per rebregar les regles democràtiques i fer la crida a les urnes, sobretot quan s’enganya a la ciutadania amb excuses de mal pagador.

Ningú es creu que anem a les eleccions per la mobilització de la Diada, ni pel fallit pacte fiscal. Artur Mas ha convocat eleccions per evitar una major constatació del greu deteriorament del govern de la Generalitat. Un govern que no té capacitat per fer front a les nòmines del seu personal, ni pot complir amb les obligacions envers altres administracions del país, com son els ajuntaments.

Davant aquesta situació, CiU era conscient de que no podia complir la legislatura, sense tenir grans probabilitats de passar a l’oposició tal com ha succeït en molts altres indrets. La crisis passa factura als governants, sobretot si s’ha comprovat la seva ineptitud per fer-hi front.

En el nostre cas, els compromisos electorals de CiU ja ni es recorden per evitar caure en el ridícul més espantós. Tots els indicadors han sofert baixes espectaculars, sigui a nivell d’atur, de tancament d’empreses, d’endeutament públic, de no assoliment d’un nou sistema de finançament, es digui pacte fiscal o concert econòmic, etc. El Govern dels millors ha passat a ser un govern sense rumb a l’espera del temps de descompte per arribar a les eleccions del dia 25 de novembre.

Davant aquesta dura realitat, CiU ha optat pel que li ha donat rendiment en altres ocasions. Treure la senyera, i fer una crida als sentiments del catalans, molt castigats per declaracions, manifestacions i actuacions dels governs centrals, o de governs autonòmics que troben en l’anticatalanisme un filó per treure vots .

Les dues bandes actuen amb una inconsciència evident , de greus conseqüències per les bones relacions que sempre han d’imperar entre uns territoris i uns altres. De totes maneres quan la por apreta, qualsevol recurs es considerable adequat. Artur Mas, ha passat en poques setmanes d’un dissimulat “sobiranisme” a proclamar-se independentista, de boca. Veurem què passa l’endemà de les eleccions, no solament a la vista dels resultats, sinó a la vista de la crua realitat amb un deute brutal que no permet cap mena de maniobrabilitat.

CiU té la majoria de mitjans de comunicació al seu servei i considera que qualsevol excusa serveix per justificar la situació actual. Tot és culpa de Madrid i sinó té diner per pagar nòmines, o ha hagut de suprimir serveis, rebaixar qualitat, anul•lar convenis o retallar a tord i a dret, ho ha fet per obligació. No vol parlar de gestió, ni de fracàs, tot ve de Madrid i una mica de Brussel•les, i prou. Vol fer oblidar el pèssim balanç de govern, amb una fugida endavant, cap una independència que ell sap no té recorregut.

I davant aquesta crua realitat, res millor que tapar-la amb banderes, siguin estel.lades, siguin senyers o totes alhora. Queden encara prou dies com per desmuntar aquesta estudiada estratègia que molta gent ha vist des del primer moment. Serà interessant comprovar si l’abús de govern, i l’ús de la propaganda , serveix per tapar la realitat. Espero i desitjo que la realitat passi al davant i el mal govern sigui castigat com es mereix i on toca: a les urnes.

Joan Roma i Cunill, President del Consell de Fed.XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?