Wednesday, October 10, 2012

 

PERDUA DE CREDIBILITAT




PÈRDUA DE CREDIBILITAT

Estem en una caiguda lliure de la credibilitat en les institucions, com mai havíem viscut, ni cregut arribar. Qualsevol anunci o decisió sortida de la boca del portaveu del Govern, Quico Homs, no mereix cap mena de credibilitat. Un portaveu que s’ha convertit en mitiner, difícilment pot transmetre la serietat i rigorositat a la que obliga, explicar les decisions d’un govern.

El mateix podem dir de cadascun dels consellers de la Generalitat i del propi president. No han complert cap dels compromisos electorals, i quan critiquen les polítiques de Madrid, sembla més que justifiquin els seus errors o despropòsits, en comptes de relatar les dificultats posades pel govern central.

En un altre ordre de coses, avui mateix apareix una suposada enquesta del CEO, en la qual s’exposen unes intencions directes de vot que semblen més inventades per un propagandista, que no pas, fets per professionals. I és que costa d’acceptar que si en la majoria de temes, CiU falseja dades i resultats, què no farà en un tema delicat com és una enquesta a les portes de la campanya electoral.

En aquesta batalla electoral, tot s’hi val, i CiU mai ha estat una força política acostumada a la transparència i menys al joc net. Ara, s’hi juga molt en aquesta contesa electoral, i no cal dir que hi dedicarà tots els esforços necessaris, utilitzant les eines que dona el poder, i les que dona un finançament molt poc transparent.

Sóc dels que creiem que l’aposta d’Artur Mas per utilitzar el sentiment del català emprenyat i agreujat, per fins propis, li pot sortir malament. Es tant alt l’abús de tots els mitjans públics i privats posats al seu servei, que molts catalans poden decidir girar-li l’esquena i votar d’altres forces polítiques.

Així hauria de ser, a la vista de l’escandalós ús de les prerrogatives com president, i d’utilitzar qualsevol esdeveniment per fer propaganda institucional. Veurem el resultat d’aquesta aposta.

Ara bé, en el marc de la credibilitat de les institucions serà molt difícil recuperar-la. Qui creurà en les dades reals de l’economia, en les balances fiscals, o en qualsevol altre factor rellevant? Ja res és creïble quan tots els pronòstics i totes les promeses s’han incomplert.

Ben aviat començarà la campanya electoral i tindrem ocasió de valorar propostes i veure quines garanties ens presenten. D’entrada ja sabem que tant CiU com el PP no compleixen res del que prometen. La prova la tenim en la crua realitat del dia a dia, on hem vist fer el contrari del previst.

Vull recomanar creure molt poc en les enquestes publicades, perquè no mereixen credibilitat. Tots els càrrecs posats per CiU estan al servei del partit i no del país. Es lògic que actuïn en conseqüència. Ara ens toca treballar més que mai, en recuperar la nostra credibilitat i aconseguir uns bons resultats. Ho podem aconseguir perquè tenim la millor solució a l’encaix de Catalunya, dintre Espanya i tots plegats dintre de la UE, i sobretot perquè portem un programa pensat per a les persones. Un programa destinat a preservar l’estat del benestar que esta sent destrossar per les polítiques de CiU i del PP.

Joan Roma i Cunill, President del Consell de Fed. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?