Thursday, October 04, 2012

 

A PUNT PEL GRAN REPTE




A PUNT PEL GRAN REPTE

El president Mas, necessitava alguna excusa per poder convocar eleccions, sinó volia perdre la poca credibilitat que li quedava, en matèria de govern. No ha complert cap de les promeses electorals, i el país es troba a uns nivells d’insolvència econòmica, i política com mai havíem imaginat.

Esperar uns mesos més, hagués estat fatal per CiU i per tant, a grans mals, grans remeis, i l’excusa de la mobilització de la Diada li ha servit per justificar la convocatòria d’eleccions al Parlament. La legislatura més curta de la història de la Generalitat. Cap motiu evident ni justificable, perquè el govern disposa d’una majoria parlamentària estable, precisament de la mà del PP. I sinó volia seguir amb el PP, podia demanar ajut a ERC que sempre surt, amb qualsevol excusa , a canvi d’algunes contrapartides.

Calia buscar una excusa, i Artur Mas, la va trobar en la presentació d’un pacte fiscal que realment va vestir com un nou concert econòmic, sabent que a Madrid li dirien que no, o amb aquest no, i la mobilització de la Diada, ja es podia justificar un avançament electoral.

Si a tot plegat hi afegim un control total i absolut de tots els mitjans de comunicació públics, i bona part dels privats que han estat generosament subvencionats pel Govern de CiU, ja tenim les eines necessàries per vendre la necessitat de les eleccions i la garantia de que cada dia, s’enviaran missatges i doctrina a tot el país.

Bé, ja estem en plena campanya, tot i que encara no hagi començat formalment. Cada dia tenim la ració corresponent d’Artur Mas, per tot arreu, i el portaveu del govern pot fer mítings públics, en comptes de la seva feina oficial.

De totes maneres, és tant evident l’ús i ostentació del poder institucional, que estic convençut que es girarà en contra de CiU. Voler apropiar-se de la manifestació de la Diada, o de tot el que ha promogut la societat civil, pot comportar el rebuig de la gent de bona fe que hi ha participat i organitzat.

Després d’anunciar “el govern dels millors”, la realitat és que el govern d’Artur Mas, deixa Catalunya en una situació molt pitjor de com la va agafar. En aquest moment la Generalitat està totalment arruïnada, i cap dels compromisos electorals s’ha complert. El nivell de vida ha baixat notablement i el nombre d’aturats ha augmentat enormement.

Sense cap bona noticia per donar, Artur Mas s’ha d’amagar darrera la senyera i invocar les essències de Catalunya per fer oblidar la pèssima gestió.

A nivell del PSC , el repte és immens. No solament per la deriva i el plebiscit que Artur Mas demana respecte la seva persona i el independentisme sobtat que li ha sortit, sinó que els socialistes volem parlar de la Catalunya real, la de la gent que ho passa malament. Els socialistes volem garantir l’estat del benestar que estant trinxant CiU a Catalunya i el PP a Espanya, i volem explicar que el model social, és el de François Hollande a França, i a nivell territorial, volem copiar el model alemany, amb una situació de Catalunya, similar a l’estat de Baviera. Per això defensem un model de federalisme asimètric.

Tenim ja candidat, en la persona de Pere Navarro, i un lema clar i contundent: Avancem sense trencar. Serà interessant confrontar idees i persones i comprovar com l’oportunisme d’Artur Mas, cau , davant la claredat i fermesa de Pere Navarro. Ja tindrem temps per veure-ho, tot i l’acaparament de CiU dels mitjans de comunicació.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?