Tuesday, September 04, 2012

 

CANVIS RELLEVANTS

CANVIS RELLEVANTS


Considero encertats els canvis decidits per l’executiva nacional del PSC d’ahir i posats a la pràctica avui mateix, en el si del Grup Parlamentari. Estem en el món de la imatge, i la coherència, és vital per emprendre nous camins.

El nou lideratge del partit exigia, canvis en el Grup Parlamentari que traslladessin cap enfora la realitat sorgida del darrer Congrés. La vàlua del Quim Nadal i del Miquel Iceta estan fora de tot dubte, i l’han demostrada, a bastament en tots els càrrecs que han ostentat en la seva llarga trajectòria política.

Però és hora d’iniciar una nova etapa, diferent de la vista fins ara, i per això calen cares noves, i noves polítiques, en una realitat canviant cada dia que passa.

I he escoltat les primeres declaracions del nou President del Grup Parlamentari, en Xavier Sabaté i estic segur que ho farà molt bé. També té una llarga experiència, en diversos càrrecs ostentats, de manera que pot emprendre la nova etapa amb un bagatge més que valuós.

I toca, fer coses noves. La gent està cremada per tants mesos d’incerteses i enganys. Catalunya no té lideratge i la mobilització de la Diada, deixarà un gran nombre de persones frustrades per una fita que no significarà cap canvi, en cap aspecte de la vida catalana. Un nou esforç , en va. Una nova esperança frustrada per falta de sortides clares i fulls de ruta, inexistents.

Es hora, de fer tornar vermell al President Mas, i a tots i cadascun dels seus consellers, davant una situació que els ha desbordat totalment.

Després de la Diada, serà el moment de demanar comptes i veure què s’ha resolt, amb la mobilització i amb l’entrevista del dia 20 entre el President Rajoy i el President Mas. Ningú creu en cap sortida positiva. Els anys decisius de CiU a Madrid han passat i no es varen saber aprofitar per tancar temes rellevants. Ara no poden imputar a d’altres el que no varen ser capaços de resoldre ells.

En fi, confiem que el canvi de direcció, a nivell de Grup Parlamentari faci més visible la nostra presència en el Parlament i serveixi per posar sobre la taula les contradiccions del Govern, en totes les decisions que pren.

I preparem-nos per un avançament electoral, inevitable, a la vista de la situació de ruïna total en que es troben les finances de la Generalitat. Difícilment Artur Mas, voldrà mantenir aquesta situació moribunda, durant molt més de temps. La gent té un límit de tolerància i comprensió, i ja l’han esgotada fa temps.

Enhorabona pels canvis parlamentaris i bona sort a tots els nous protagonistes. Esperem veure resultats ben aviat.

Joan Roma, President del Consell de la Fed. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?