Friday, August 31, 2012

 

PERQUÈ AQUEST SILENCI ?




EL SILENCI D’ANTONI CASTELLS
En uns moments en que es qüestiona la gestió dels dos governs d’esquerres, hi ha un clamorós silenci en matèria econòmica – financera per part del qui fou Conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells.
Fa estrany, que se l’hagi sentit per “defensar”algun ex-conseller que va per lliure i es permeti trencar qualsevol disciplina de vot, o posicionament tradicional del PSC, en diverses matèries i fins i tot estigui disposat a anar a la marxa per la independència de Catalunya, i en canvi no surti a exposar quines haguessin estat les seves decisions, cas d’haver continuat en el Govern.
I més estrany, encara que no gosi criticar les nombroses “pifiades” de l’actual govern en multitud de matèries i molt especialment en la financera.
Perquè no donar compte de com es varen trobar les finances de la Generalitat després de 23 anys de governs Pujol ? Perquè no explicar les grans oportunitats perdudes de millorar el finançament de Catalunya, per part de CiU ? Perquè no detallar millor el gran avenç aconseguit amb el nou Estatut, en matèria de finançament?
Catalunya, després d’estar en el primer lloc, en matèria de defensa de les llibertats, en europeisme, i en tots els moviments d’avantguarda, es troba situada en el pitjor lloc a nivell d’endeutament i mala gestió. Avui, estem en les primeres portades de tots els mitjans de comunicació, com un país arruïnat.
I és lògic que el portaveu del govern i de fet tot CiU vulgui acusar el PSC d’aquesta situació. CiU sempre busca enemics interiors o exteriors, i sempre ha d’exportar les seves responsabilitats cap a d’altres, el que no es pot admetre és no contestar contundentment.
Crec que els dos mandats d’esquerres varen contenir un bon nombre d’errors, tant en el fons com sobretot en les formes, però varen suposar un canvi radical en el funcionament del país. Qui ha de defensar aquesta bona feina, sinó nosaltres ? Com és que un membre destacat d’aquell govern com Antoni Castells, no dona explicacions de les decisions preses ?
Diuen que qui calla, atorga, i és hora de donar justes rèpliques a les crítiques inventades de l’actual govern. I estaria bé, que la solidesa intel·lectual i política d’Antoni Castells , reconeguda per gairebé tothom , sortís en defensa de la gestió feta, i també expliqués les seves posicions sobre el pacte fiscal, i el futur que té.
En fi, a vegades no s’entenen les paraules de persones que en comptes de parlar, estarien millor callades, però encara s’entén menys el silenci per part de persones que tenen molt a dir.
Molta gent comenta aquest silenci i no l’entén. Si els de fora del partit no l’ entenen, els qui estem dintre, encara menys.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?