Thursday, August 30, 2012

 

ALIMENTAR INDEPENDENTISTES



ALIMENT PER INDEPENDENTISTES
Es increïble la lleugeresa en que dirigents del PP, i algun socialista, parlen de Catalunya i les seves propostes. Es inacceptable tractar els catalans, en general, de “pidolaires”, insolidaris, malbaratadors... en uns moments en que la crisis colpeja a tots els espanyols, i molt especialment a Catalunya.
Conec moltes persones, sense cap ànim independentista, que aniran a la manifestació del 11 de setembre, simplement com a mostra de rebuig al maltractament envers Catalunya per part de gent que no tenen cap vergonya d’explicar mentides ni inventar-se històries.
Estem en un moment molt delicat, perquè les finances de la Generalitat ja no existeixen. Es un pou sense fons, on no hi ha aigua. Ha quedat clar que sinó arriben els diners del rescat dintre de pocs dies, el govern fa fallida. Una situació mai imaginada, i només vista a nivell històric unes quantes vegades, en països més llunyans.
Com hem arribat a la situació present? Tantes despeses inútils s’han realitzat ? Tant hem engreixat l’administració de la Generalitat com perquè no es pugui mantenir? Ens surten moltes preguntes, a les quals no tenim respostes concretes.
La realitat, però, s’ha imposat i crèdit sobre crèdit, s’arriba a la ruïna total. Ja hi som, i tenim mala peça al teler. Tot indica que l’import del rescat és simplement per arribar a finals d’any. Es a dir, arriba per sobreviure uns pocs mesos, a l’espera d’un nou rescat.
I ja podem reclamar el famós pacte fiscal, que no arribarà. Per tant, ara tocaria emprendre una acció contundent, i no parlo de la gran manifestació prevista per la Diada, sinó la recomposició del govern i un pacte de consens per dur a terme, canvis substancials en tots els àmbits de les administracions.
La gent no pot veure impassible com el Govern Mas actua com si no passés gran cosa més que demanar diners a Madrid. Es un posicionament increïble en un líder polític i demostra la falta de lideratge i coratge. Ens fa falta algú que tingui credibilitat i valentia per obrir una nova etapa. Aquest govern ja no serveix per encarar aquesta nova etapa, i caldria un revulsiu molt important, com perquè la ciutadania agafés la confiança perduda.
Dit això, i tornant al principi. Un pacte semblant al que demano per Catalunya s’hauria d’aconseguir a nivell de l’Estat. Qui cregui que atacant Catalunya, guanya vots, està jugant amb foc i ens cremarem tots. Tindrem eleccions a Euskadi i a Galícia. Les coses gallegues ja veiem per on aniran. El PP ha entrat amb nervis a la precampanya i qualsevol crítica o atac que li vagi bé, l’utilitzarà. Catalunya serà utilitzada com munició, i ja només falta que hi entrin els socialistes gallecs, com perquè el PSC en surti perjudicat.
La visió d’Estat ha quedat reduïda al mínim, i tothom es creu en el dret de trinxar el que li vingui bé. La distància entre catalans i resta d’espanyols es va engrandint, i serà molt complicat normalitzar les relacions. Es evident que molts ja busquen aquest distanciament, però el perjudici és per a tots.
Convé, doncs, fer arribar als nostres companys socialistes, de la resta de l’Estat, la importància de no entrar en batalles inútils, i preservar les bones relacions que han d’existir entre tots els ciutadans . Es un moment de gran responsabilitat i els catalans se senten maltractats. Qui ajudi a incrementar aquest maltractament, alimentarà el discurs d’aquells que volen el trencament. Siguem-ne conscients.
Joan Roma i Cunill, President del Consell de Fed.XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?