Monday, July 16, 2012

 

PSC : TRENTA - QUATRE ANYS- FELICITATS



PER MOLTS ANYS I PER MOLTS ÈXITS
Avui el Partit dels Socialistes de Catalunya, compleix 34 anys. Una edat ja madura com per mirar enrere, i veure que en aquesta vida tot és relatiu. Per uns seran molts, per altres seran pocs. Per uns, el nostre pas per Catalunya i Espanya suposa una petja molt rellevant, per altres, ho serà menys.
El cert és que res seria igual sense l’existència del PSC. I n’hem passat de tots colors, i qui digui que, ara i aquí, el PSC està desorientat o mancat de lideratge és que no ha viscut, ni llegit ni conviscut amb els qui portem tot aquest temps treballant pel territori en diversos càrrecs de responsabilitat de partit o, institucionals, en representació del partit.
Aquest període ha estat ple d’esdeveniments de tota mena, molts d’ells d’una gran rellevància per crear l’estat que tenim, per recuperar el govern de la Generalitat, i per ser protagonistes d’un món municipal que ha transformat pobles i ciutats, com mai haguéssim somiat.
Podem estar, doncs, legítimament orgullosos d’haver fet bé la feina, malgrat els entrebancs trobats. Quan girem la vista enrere i pensem en la situació dels nostres ajuntaments 33 anys enrere us puc assegurar que només la il·lusió, l’empenta i la consciència de fer història ens varen fer sobreviure a un estat de coses increïble.
I en 34 anys hem estat capaços de modificar tot el nostre entorn, recorrent el que altres països europeus havien fet en 50 anys. La rapidesa, innovació, entrega, constància i ambició en el canvi profund i a tots els nivells, ha fet que en poc més d’una generació el nostre país sigui dels més avançats d’Europa.
Amb períodes complicats, amb alts i baixos considerables i en situacions de greus crisis internes, sempre superades amb intel·ligència i generositat. Els qui tenim ja uns quants anys a l’esquena ens mirem l’actual situació interna amb un grau elevat de filosofia i confiança. Sóc dels convençuts d’haver fet un bon Congrés i d’haver elegit una bona direcció. Els hi hem de donar temps per arrodonir l’aterratge i impulsar el nou vol. Ho estan fent, i alguns haurien de ser més prudents a l’hora de sortir a donar lliçons o fer propostes poc equilibrades, perquè en el partit tots ens coneixem. Procedents del passat o sortits del present.
Estem immersos en la pitjor crisis mai viscuda pels qui ostentem qualsevol càrrec de partit o institucional. Es hora d’actuar amb prudència, però alhora amb fermesa i claredat. Sense invents, ni posicionaments oportunistes. Defensant els ideals de sempre, perquè son vigents com mai, entre ells el federalisme: europeu, espanyol i català.
Recordem també, en un dia com avui, els grans noms que ens varen precedir i ens varen donar el relleu: Joan Raventós, Marta Mata, Fernández Jurado, Pep Jai, Cirici Pellicer, Xavier Soto, Aurèlia Campmany, Ernest Lluch ...........
Qui pot ser capaç de dir que la nostra existència està en qüestió o no hem estat protagonistes del canvi, en tot moment i lloc? I no vivim del passat, considero en Pere Navarro com just successor dels primers secretaris que hem tingut, i persona clau i suficientment preparada per encarar els propers temps, tant o més difícils que els que varem trobar a finals dels anys 70.
Per molts anys, per molts èxits passats, i per tot el que podrem donar en el futur. FELICITATS PSC.
Joan Roma i Cunill, President del Consell de Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?