Saturday, July 21, 2012

 

GENERAR CONFIANÇA



GENERAR CONFIANÇA
Un dia com avui, amb els titulars de tots els mitjans de comunicació, provoca inquietud a tota la població. Tant el govern espanyol com el català han estat incapaços de generar un mínim de confiança com per estar segurs que saben cap on anar. Al contrari, es percep una desorientació i una improvisació constant en tots els seus actes.
Des dels ajuntaments fem el que podem, però no estem en condicions d’arribar als grans mitjans de comunicació i només podem oferir serietat i seguretat en el que els alcaldes administrem.
I en moltes coses, depenem de les altres administracions, amb tot el que això suposa de dependència.
I el descrèdit en la política ha arribat a cotes inimaginables uns pocs anys enrere. Es evident que hem de retrobar la confiança perduda i per això ens cal estudiar les fórmules adients per aconseguir-ho. Fàcil de dir, molt complicat de trobar.
Des de fa mesos estic seguint molt d’a prop el que promou François Hollande a França. En la festa nacional del 14 de juliol va manifestar la voluntat de moralitzar la política, mitjançant mesures contundents. Hauríem de fer-ne un seguiment molt rigorós per veure què promou, per poder-ho traslladar cap aquí.
El que queda clar és que qualsevol mal exemple o indici de corrupció ha de ser immediatament estudiat i castigat. No solament en l’àmbit polític sinó també en el privat. No pot ser que abusos clars en la gestió de moltes entitats financeres, quedin impunes. No pot ser comprovar com molta gent convertia diners de tots, en diners seus. I no pot ser que un munt d’irregularitats no siguin sancionades.
Mai com ara la gent havia controlat les noticies dels mitjans de comunicació, i l’aparició de conductes inacceptables, és motiu, primer d’escàndol, però tot seguit d’indignació i crispació.
La màxima transparència ha de ser un dels nostres objectius, i la lluita contra falses informacions, un altre. Estem cansats de sentir suposats privilegis, inventats. Això fa tant mal, com les males conductes, perquè molta gent s’ho arriba a creure.
I s’ha d’aconseguir sortir a donar confiança. Els grans acords han de ser possibles, i no pot ser que el PP, a Madrid, o CiU, aquí no obrin les portes als grans consensos. Sols no poden fer front a la complicadíssima situació que tenim, i les imatges que s’han d’enviar cap Europa i el món, és que ens hem posat d’acord en els grans temes.
Sembla fàcil d’entendre, però fins ara ha estat impossible de complir. La greu situació present ha de fer canviar , per obrir una nova etapa de confiança , de seguretat. I aquí tots tenim una parcel·la territorial per cobrir.
Joan Roma, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?