Monday, April 16, 2012

 

SENSE RUMB - art. Regió 7

SENSE RUMB
No exagero si dic que mai havia vist un govern tant desorientat, tant improvisador i tant mediocre com el que tenim a Catalunya.
Des de la perspectiva que dona una alcaldia, puc constatar els escrits que arriben a l’ajuntament, i les constants contradiccions entre el que proclamen públicament i el que duen a terme, a nivell particular.
I ja no explico les converses a títol individual amb multitud de funcionaris, per tractar temes municipals, que no saben ni exposen com resoldre’ls. Amb molts d’aquests funcionaris ens lliga un coneixement d’anys de tràmits, i per tant, una confiança de poder parlar sense embuts. El panorama és desolador, per ells i per nosaltres, els càrrecs institucionals.
Es habitual que les gestions acabin sense cap conclusió. Es a dir, que suposin una pèrdua de temps pels funcionaris i per nosaltres, els polítics, a la vista de la falta de directrius i plantejaments a curt termini. Ja no dic , a mig termini. Si abans ens queixàvem de la falta de planificació en el nostre país, ara estem en el dia a dia, i encara gràcies.
La llista d’incerteses és molt llarga i tot fa preveure un mandat municipal “en blanc”, a l’espera que s’aclareixi el panorama nacional, estatal , europeu i mundial. Mala cosa, si tothom espera que prenguin decisions els “de dalt”.
Els alcaldes hem de prendre decisions cada dia, i no podem “congelar” l’ajuntament a l’espera de millors temps. Son moltes les interrelacions entre administracions i el col•lapse d’una, repercuteix en les altres. Ara mateix podem veure com es plantegen el tancament d’escoles bressol, escoles de música, activitats extraescolars, equipaments esportius, esdeveniments socials, culturals i de lleure, etc.
La involució en matèria de qualitat de vida, ha començat i no sembla tenir final. Tot ha entrat en qüestió i no tenim full de ruta a seguir, de cara els propers mesos. Els ajuntaments han hagut d’aprovar uns pressupostos que a dia d’avui es converteixen en paper mullat, sinó troben la participació de les altres administracions.
Dintre de poc arribarem a meitat de legislatura del Parlament de Catalunya, i el Govern no té rumb. Si tot estava previst perquè CiU guanyés les eleccions, i entrés el govern “dels millors”, i al cap de dos anys de governar, encara no saben cap on anar, és que tenim un seriós problema, i una greu equivocació comesa.
Hem de reconèixer una gran capacitat de queixa i lamentació en l’acció de Govern de CiU, però una desastrosa gestió. Tot el contrari dels socialistes catalans, que han demostrat una bona gestió, però una mala comunicació política, demostrada en multitud d’ocasions. Haurem de reflexionar sobre els resultats d’uns i altres. De moment podem veure que les grans institucions governades pels socialistes, es diguin ajuntament de Barcelona o la Diputació, han estat traspassades amb uns excel•lents resultats econòmics i organitzatius, amb programacions plurianuals.
No podem dir que el relleu permeti pensar en una continuïtat, i encara menys en una millora de funcionament. Tot indica que caminen , en sintonia amb el govern Mas. Un govern que dos anys després, busca el rumb, cap on anar.
Joan Roma i Cunill, President Consell Federació XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?