Monday, April 16, 2012

 

ESCRITS SURREALISTES.

RÈCORD ABSOLUT DE FALTES, EN UN SOL ARTICLE
En aquests temps de tribulacions i crisis generalitzada, va bé entretenir-se a llegir algun escrit de persones, diguem-ne curioses o sorprenents, o que tenen els dos qualificatius, alhora.
Aquest és el cas, d’un escrit que m’han tramès, procedent d’un bloc, amb un nom molt suggestiu: borreda sin perdon . Val la pena, llegir-lo i comprovar fins a quin punt determinades persones poden arribar a escriure coses increïbles.
Escrits com aquest suposen traslladar-se a d’altres mons, altres realitats, altres galàxies. No és fàcil fugir de la realitat, mitjançant escrits tant sorprenents. I tampoc és fàcil trobar sota un títol “Merece el pueblo el rey que tiene “, en castellà , un llarguíssim escrit en un català , anterior a Pompeu Fabra, i d’altres insignes escriptors i gramàtics catalans.
No menys de 281 faltes d’ortografia i 58 de puntuació, en un sol escrit. Cal dir que és un escrit relativament llarg, però suposa tot un rècord en faltes.
Qui no pugui dormir, o tingui temps per gaudir d’escrits barrocs i surrealistes, pot provar la lectura , abans esmentada.
I si continua amb els altres escrits, ja en llengua castellana, també podrà exercitar la gramàtica apresa, tot comprovant un centenar d’altres faltes d’ortografia, en escrits molt més curts. En resum, que n’hi ha que fugen de la disciplina gramatical, en qualsevol de les dues llengües.
Bona lectura, i que us ajudi a fugir de les preocupacions diàries. Una cordial salutació.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?