Tuesday, March 20, 2012

 

VAGA GENERAL JUSTIFICADA - art. Celsona

MOTIUS PER UNA VAGA GENERAL
Davant l’anunci dels sindicats de convocar vaga general pel dia 29 de març, les reaccions produïdes son les esperades, per previsibles i anunciades. Res de nou a l’horitzó per la banda de la dreta, i ple recolzament per la banda esquerra.
Es evident que a ningú li agrada haver d’organitzar i participar en una vaga general, però , aquesta vegada la convocatòria és plenament justificada. Recomanem llegir un resum pedagògic dels principals punts que conté la reforma laboral, elaborat per la UGT per donar-se compte de que hem retrocedit trenta anys, de cop i volta, en els drets dels treballadors.
Hem de reflexionar sobre la situació actual. Perquè hem arribat a la situació actual? A qui beneficia la crisis? Quins son els principals perjudicats ? ,etc. Queda clar que els perjudicats, son la classe treballadora i les classes mitges. Els qui cobren nòmines, i declaren tot el que guanyen, sense cap possible escapatòria. Son els qui reben més directament els efectes de les retallades. En resum, els de sempre.
El panorama actual és totalment injust, i és lògic, revoltar-se contra els qui venen la situació com inevitable. Es podia haver evitat, i es podia haver afrontat la crisis amb altres sortides i solucions. No ens podem resignar a creure que hi ha una sola via per fer front als problemes derivats d’uns comportaments financers totalment inacceptables.
Entre tots hem pagat l’error d’uns pocs que continuen al front d’institucions financeres amb sous escandalosos. Es impúdic parlar d’austeritat per tots, quan una classe de privilegiats continua portant un ritme de vida frenètic.
La convocatòria de vaga ha de servir per reflexionar sobre aquests temes i exigir canvis radicals en els comportaments, controls i càstigs dels dirigents empresarials, a l`igual que s’exigeix als dirigents polítics. Fins ara, ha estat fàcil criticar el comportament dels polítics. Toca ara fer el mateix envers els privats.
També toca analitzar el que valen les promeses electorals dels diferents partits de l’àmbit parlamentari. En pocs mesos hem pogut comprovar com el govern de la Generalitat ha pres decisions totalment oposades al que prometia durant la campanya electoral. No solament estem parlant de retallades als principals servies bàsics, sinó també els premis donats a les famílies més riques. Com es pot entendre la supressió de l’impost de successions que simplement afectava a les mil famílies més riques de Catalunya ? Com es pot haver deixat perdre un impost que aportava 400 milions d’euros a l’any? No és un escàndol fer pagar per receptes mèdiques a la gent, quan es podia haver evitat amb els ingressos de l’anterior impost?
Estem assistint a un desmantellament voluntari, de l’estat de benestar. Sota l’excusa de les deficiències fiscals, el PP per una banda i CiU per altra, estan privatitzant aquests serveis, beneficiant els sectors privats. Uns sota l’excusa del liberalisme, i els altres sota la senyera, han emprès un camí clarament perjudicial per la majoria dels ciutadans.
Els qui creien que els drets adquirits no es podien perdre, ja tenen una prova de la falsedat d’aquesta afirmació. Res és permanent, ni segur. Per això toca fer vaga el dia 29 de març. Per demostrar la nostra disconformitat amb les polítiques escandalosament de dretes del PP i de CiU.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?