Friday, March 30, 2012

 

NOVA TEMPORADA DE CAMPAMENTS

REGULACIÓ MÉS ESTRICTA DE LES ACAMPADES
Abans d’ahir, dimecres, varem tenir una important reunió a la seu del Consell Comarcal del Berguedà, els alcaldes amb més presència de campaments, i representants del Servei de Joventut, Mossos d’Esquadra, Guardes rurals, i Bombers.
Es varen repassar les normatives vigents, i s’acordà emprendre una campanya de conscienciació, a nivell local, comarcal i nacional per tal d’evitar imprudències com les que hem vist en els darrers anys.
Es va reconèixer la millora de les condicions d’acampada i la disminució d’incidències, però queda encara un cert nombre de grups que no tenen l’experiència ni la preparació necessàries com per fer-se càrrec d’alguns campaments.
Els municipis més afectats son Saldes i Borredà, on es concentren la major part dels campaments i des d’on s’ha demanant insistentment la regulació de les activitats de lleure d’aquests grups.
En aquest sentit es va acordar de repartir un fulletó a cada grup que demani autorització d’acampada, i se’ls expliquin quines activitats estan permeses i quines, no. Es va reiterar la prohibició d’organitzar exercicis de supervivència, així com certes caminades, escalades o altres exercicis no adequats, en determinades circumstàncies. La més notòria és la de no pujar al Pedraforca, sense estar preparats, tant a nivell personal com a nivell material.
També es va acordar revisar les zones d’acampada per garantir que totes estiguin en adequades condicions i no representin cap perill.
En resum, la reunió va ser profitosa, i oportuna en un moment en que comença la temporada de Pasqua, amb els primers campaments. A l’inici de l’estiu farem una nova reunió per acordar uns quants altres punts de cara la temporada d’estiu.
Joan Roma, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?