Thursday, March 01, 2012

 

NOVA ETAPA, NOUS CÀRRECS - art. Regió 7

TAMBÉ AQUÍ
Fa just una setmana que el PSC a la Catalunya Central, va celebrar el seu vuitè Congrés. Els anys passen a una velocitat de vèrtig, sobretot pels qui estem ocupats en multitud de temes, càrrecs i projectes.
El PSC està organitzat en federacions, i la onzena, és la que agrupa les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès. Des de la creació del partit, no ha variat aquesta composició, a l’inrevés d’altres territoris en que les federacions s’han fusionat, per constituir-ne una de més gran.
El panorama del partit és força similar a d’altres del país, i la dinàmica de canvis s’ha imposat com a millor via per emprendre la nova etapa. En aquest cas, la decisió del primer secretari, Joan Canongia, de no optar a la reelecció ho ha fet especialment fàcil.
Son ja molts anys de militància en el partit, i sempre he cregut que una de les virtuts que ha de tenir un polític és la de saber donar pas, en el moment oportú. I no en el moment oportú, per ell, sinó per la organització a la qual pertany.
He vist, al llarg de la meva vida política, exemples clars de generositat política, com de resistència aferrissada al càrrec. Mala cosa quan algú no veu el moment de facilitar el pas a una nova generació o una nova realitat. No sóc dels que pensen que amb un canvi de cares, es poden superar les dificultats. I encara menys, canviar una generació per una altra. Tot depèn de les persones, i tant vàlides poden ser persones grans com joves.
Dit això, el partit socialista està a punt de tancar el cicle iniciat en el darrer congrés nacional, de renovació de tots els càrrecs i òrgans del partit, a tot el territori. Era el pas necessari per emprendre la nova etapa, de recuperació de la confiança perduda.
A la federació onzena, hem elegit Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí com a nou primer secretari. Es el quart des de la fundació del partit. El primer fou Jordi Marsal, el segon jo mateix, el tercer en Joan Canongia, i ara, ell.
Presideix una executiva àmplia, preparada i representativa del territori i dels sectors més rellevants de la nostra militància. Un equip que no ha de passar per cap període de proves ni de preparació, perquè ja la té, de manera que el treball es veurà de forma immediata.
El repte a assolir és important, i el primer que toca fer, és recomposar equips locals, i comarcals, i preparar-se per sintonitzarà millor amb les reivindicacions de la gent d’aquestes comarques. Ajudarà molt, la comprovació per part dels ciutadans de les accions de govern de CiU a Catalunya, amb ajut del PP, i del Govern Central. Qui dubtava de les diferències entre governs d’esquerres i de dretes, podrà comprovar com les iniciatives son contraposades.
I a nivell municipal, aviat complirem el primer any de govern. També, en aquest àmbit es podran veure els primers resultats, i comparar-los amb les promeses fetes durant la campanya electoral , per part d’uns i altres.
Estem en un moment molt difícil, i la sensibilitat envers els més necessitats, és la prioritat de tota acció de govern i dels partits. Ara toca, traslladar-la a la política diària per assolir el respecte i la credibilitat.
Joan Roma i Cunill, President del Consell de la Federació XI

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?