Friday, March 23, 2012

 

INICIATIVES CULTURALS

NOVES ACTIVITATS CULTURALS
A iniciativa de la Regidora de Cultura, Anna Rubio, fa quatre mesos varen començar les classes per recuperar els ballets de Borredà. Un dia a la setmana, en el Centre Cívic es fan les classes amb una elevada assistència de nens i nenes, la qual cosa permet pensar en una recuperació de l’Esbart de Borredà. Primer pensant en els més petits, i després es veurà si es pot crear un grup de mitjans o grans.
Aquesta és una bona noticia, i hem de felicitar a tots els participants perquè durant anys el poble de Borredà havia tingut un magnífic Esbart, que alegrava la Festa Major, i podia ser un bon ambaixador del poble, quan l’ocasió així ho requeria.
De la mà de la Sra. Carmen Andreu i d’altres col•laboradores l’Esbart va superar els 25 anys, i l’estudiós del folklore català, Carles d’Abàsolo va poder recuperar dos antics balls propis de Borredà que foren reestrenats per l’Esbart i posteriorment publicats en un llibre.
I si les classes de ballet son una bona noticia, també ho és, l’inici d’altres classes de teatre infantil. En aquest cas, es tracta de formar els nens i nenes en les tècniques d’expressió oral, en públic, i aconseguir una formació adequada per poder representar obres de teatre.
Aquestes dues activitats culturals, tenen lloc en el Centre Cívic, i permetran posar en marxa algunes representacions al llarg de l’any. Oportunament en donarem compte.
I aprofitem aquesta nota per animar pares i nens, a apuntar-se a les activitats, i participar en elles. No s’ha de pagar cap quota d’inscripció ni fer cap aportació. Les despeses van a càrrec de l’ajuntament.
Joan Roma, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?