Tuesday, January 10, 2012

 

LA PRINCIPAL INVERSIÓ - BORREDÀ 2012

MAGATZEM MUNICIPAL I PARC INFANTIL.
Actualment Borredà disposa d’un magatzem municipal, repartit en dues antigues naus d’una granja, situada a la part nord del casc urbà. L’ajuntament les té en règim de lloguer des de fa aproximadament 17 anys. La superfície ocupada és d’aproximadament uns 300 m2. I té un altre petit magatzem a la planta baixa del carrer de Berga, d’uns 55 m2.
Tot i la bona situació dels magatzems, la seva antiguitat, el fet d’estar a lloguer, i l’estretor d’una part del magatzem principal no permet un ús adequat de tot el material emmagatzemat que va creixent amb els anys. Cal tenir present també, el material de l’ADF que està en una part d’aquest magatzem.
Es per aquest motiu que l’equip de govern va decidir 3 anys enrere, comprar uns terrenys situats a la zona esportiva, en un extrem que dona al carrer de Dalt i al carrer Barcelona. Es a dir, en un lloc estratègic i molt adient per situar-hi el magatzem municipal, i aprofitar l’ocasió per col•locar un parc infantil a la coberta del magatzem, aprofitant el desnivell que té el carrer de Dalt , respecte el carrer Barcelona.
En resum, entre els terrenys comprats i els que ja tenia l’ajuntament, es disposa d’una superfície de 550 m2 per construir el magatzem i posar el parc infantil , damunt. Això suposarà tenir un magatzem municipal totalment nou, estalviar el lloguer que fins ara paguem per les dues antigues naus, i disposar d’un espai molt ben situat , ampli i amb maniobrabilitat interior per vehicles i material.
El cost total del magatzem i parc infantil , és de 401.637,39 euros, dels quals el PUOSC 2011 financia 381.555,52 euros i la resta serà aportació municipal. La previsió és fer la convocatòria de concurs en el mes d’abril, per adjudicar l’obra en el mes de juny, i que les obres puguin començar el setembre i tenir-les acabades per l’abril del 2013.
El parc infantil tindrà una superfície d’uns 550 m2, distribuïts en dos nivells, un directament damunt del magatzem i la resta, al voltant de la pista de tennis, veina. I el magatzem disposarà de 400 m2 de superfície útil.
Aquesta obra també permetrà eixamplar el carrer de Dalt, en prop de 2 metres i així tenir-lo totalment alineat, amb la resta del carrer. Un carrer que en aquest punt concret no té més de 3 m, d’amplada.
Així, doncs, amb aquesta obra aconseguim tenir una entrada de poble per la part nord, en millors condicions, estalviarem un lloguer, disposarem d’un gran i modern magatzem, tindrem un gran parc infantil, amb els seus jocs corresponents, i deixarem totalment acabada la zona esportiva que compta amb: pista de tennis, 4 pistes de petanca, pista poliesportiva, camp de futbol, amfiteatre cívic, piscines municipals i les escoles.
L’alcalde- Joan Roma





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?