Saturday, January 14, 2012

 

LA GRAN OPORTUNITAT

LA GRAN OPORTUNITAT
A diferència de molts companys i companyes, tinc clar que tots els grans partits estan sotmesos a daltabaixos, inevitables o, com a mínim, previsibles després d’anys d’estar a primera línia en totes les institucions del país. Què seria d’una democràcia si l’alternativa fos possible però no es realitzés ?
Portem ja 35 anys de democràcia i el país ha passat per un dels períodes més transformadors de la història. Estem ja a la segona generació de polítics, en aquest tram de vida contemporània i tot ha canviat. La guerra i la post guerra han passat a l’oblit de la immensa majoria de ciutadans, i els vells valors, han donat pas a d’altres de molt diferents, en una dinàmica que no ens pot deixar satisfets.
L’ànsia de poder, ha impregnat molts valors de la societat, i qui diu poder , diu diner, de manera que ja no es valora una persona pel que defensa, o pel que coneix, sinó per la seva situació econòmica i de poder. Aquests canvis han de suposar modificacions importants en la manera de fer i actuar dels socialistes en política. Hem de reivindicar els vells valors, com valors eterns que cal preservar i garantir.
No és estrany que la societat estigui desmoralitzada, i s’allunyi dels polítics quan veu cada dia judicis, com els de València o de les Balears, o apareguin noticies d’Andalusia, amb un autèntic despreci pel diner públic i amb una ostentació del poder i de l’amiguisme fins nivells increïbles.
Hem de recuperar l’austeritat i la credibilitat perdudes. Es impensable recuperar la confiança de la gent sense que aquesta vegi en nosaltres, els socialistes, els autèntics representants de la honestedat i la austeritat.
Que tothom qui pugui deixi els cotxes oficials, els dinars ostentosos de “treball” o altres prebendes que no encaixen amb la greu crisis per la qual travessen els nostres ciutadans. Fem front a la demagògia, amb explicacions clares de tot el relacionat amb sous, indemnitzacions o compensacions per les tasques que duem a terme. Es la única via per recuperar la confiança.
I ara tenim una gran oportunitat en el Congrés del PSOE. A Catalunya ja la varem tenir i la varem aprofitar en el nostre Congrés . Un magnífic congrés que ara s’ha de traduir en igual de bons congressos de les federacions per donar una nova imatge a tots els catalans. I si ho varem aconseguir aquí, hem de poder-ho fer a Sevilla.
Tinguem clar que ens hi juguem la credibilitat actual i futura, i en front els escàndols del PP, ha d’aparèixer la total honestedat dels socialistes. Es la millor fórmula per recuperar el terreny perdut.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?