Monday, January 16, 2012

 

DIFICULTATS PER OBTENIR NOVA TARGETA TÚNEL DEL CADÍ

PRIMERA ALLAU DE PETICIONARIS – TARGETA TÚNEL DEL CADÍ.
La improvisació i el desconeixement, presideixen la primera fase de les tramitacions de la nova targeta del Túnel del Cadí pels residents a la comarca del Berguedà.
Els ajuntaments s’han vist envaïts per una multitud de peticionaris que no tenen clar tot el circuit que han de recórrer ni algunes de les condicions que els afecten per aconseguir aquesta bonificació.
La realitat comarcal és diversa, i apareixen interrogants que ningú ha aclarit. Per exemple, què passa amb els qui els ha caducat la bonificació, i han iniciat la nova tramitació ? Rebran la bonificació o no , durant les setmanes que duri la tramitació? Quins terminis s’han fixat per aprovar la bonificació, una vegada entregats els documents? Què s’ha de pagar pels documents?
Tenim casos molt diversos a la comarca. Hi ha ajuntaments que cobren per cada certificat ( per exemple Berga cobra 1,30 euros per document), altres menys, altres, res. Però l’ambulatori de Berga, fins ara cobrava 11 euros per document, i avui , per medi del Consell Comarcal m’han informat que han suspès aquesta taxa. Tampoc cobra res el Consell Comarcal ni la Tresoreria de la Seguretat Social.
Amb tot, considero desproporcionada la documentació requerida per poder accedir a la bonificació del Túnel del Cadí. S’hauria d’haver negociat una reducció de la paperassa, haver-ne informat millor i obrir les administracions les tardes, per facilitar la tramitació. Els horaris de 9 a 2 son massa rígids i per qui treballa de difícil compliment.
I tot i que es donen 3 mesos per gestionar la bonificació, els tràmits i documents son lents d’obtenir, i alguns innecessaris, al meu entendre. Estem d’acord en evitar fraus o situacions d’abús, però es podien buscar altres sortides menys costoses, i sobretot més senzilles de complir.
A més, cada quan haurem de repetir aquest circuit? S’han estudiat algunes realitat que no contemplen els actuals requisits? Com es garantirà la protecció de dades, quan els documents passen per tantes mans? Quins son els terminis previstos? A quantes persones afecta aquesta reglamentació?
Estem parlant d’alguns milers de ciutadans, només a la comarca del Berguedà. No tinc dades concretes a la mà, però a la vista del primer allau als ajuntaments, podem pensar que la xifra pot superar els 2.500 o 3.000. S’hauria d’haver estudiat millor el sistema de supervisió i control, i evitar la situació de nervis, incògnites, falta d’informació, que estem vivint. Som a temps de rectificar o aclarir dubtes. A qui correspongui que ho porti a terme. Ajuntaments i ciutadans ho agrairan.
Joan Roma, alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?