Tuesday, January 17, 2012

 

CARRETERA MERLÈS - art. La Rella

PER FI, EL CAMÍ DE LA RIERA DE MERLÈS, SERÀ RENOVAT.
Els alcaldes sabem quan difícil és realitzar determinades obres, en les actuals circumstàncies. En el cas que ens ocupa, havíem demanat ja fer les obres de renovació de tot el ferm del Camí rural de la Riera de Merlès, des del Cobert de Puigcercós( Borredà) fins l’Hostal de Sant Cristòfol ( Santa Maria de Merlès) fa uns quants anys.
Després de diverses reunions i gestions, es va aconseguir dur a terme una primera fase, en el tram sud del camí rural. De fet, pràcticament la meitat d’aquest recorregut, amb el compromís que el tram nord es faria tot seguit. Es a dir, al cap d’un any o dos.
Aquest termini s’ha anat allargant fins el dia d’avui en que ja ha sortit publicada la convocatòria de concurs d’adjudicació per un import total de 567.383,53 euros. Una obra que gestiona i executa el Consell Comarcal del Berguedà i que financia la Generalitat per medi del PUOSC 2012 amb un ajut de 380.201,37 euros, la Diputació de Barcelona amb 141.654,46 euros i el propi Consell Comarcal amb 45.527,71 euros.
Parlem, doncs, d’una gran inversió que ha de permetre deixar el tram nord, en les mateixes condicions que el que es va fer uns anys enrere. I és que aquest camí de fet fa les funcions de carretera i esperem que un dia el puguem traspassar a la xarxa de carreteres. De fet uneix la carretera C-26 de Berga a Ripoll, en el punt de l’Hostalet, la carretera BV-4654, en el punt del Cobert de Puigcercós i amb la carretera de Gironella a Prats, en el punt de Sant Critòfol.
En resum , tres comarques: Ripollès , Berguedà, Lluçanès , unides per un camí per on hi transita un gran nombre de vehicles i on hi ha diverses activitats turístiques i residencials de primer ordre.
Per aquest motiu aquestes obres son urgents. El grau de degradació del ferm arriba a fer-lo intransitable en molts punts. En els darrers anys havíem intentat tapar alguns dels forats, però era insostenible i molt poc durader. Esperàvem aquesta actuació del Consell Comarcal amb veritable desig. Dintre de poc serà ja una realitat. En pocs dies acabarà el termini de presentació d’ofertes, i el Consell Comarcal adjudicarà les obres . Unes obres que tenen un termini d’execució de 3 mesos.
Es a dir, que en ben poc temps podrem de nou transitar per un camí en bones condicions, connectant la gent de tres comarques i gaudint d’un dels paisatges més esplèndids de Catalunya amb una Riera de Merlès d’una bellesa i naturalesa excepcional.
Serà moment també de ser més rigorosos amb el control de velocitat, tenint present que és un camí i no una carretera, i amb el pes dels vehicles ( hi ha un pont romànic a preservar) i un ferm apte per cotxes però no per camions de gran tonatge. Però bé, això vindrà després. Ara felicitem-nos pel bon resultat de les gestions fetes i per la suma d’esforços de tres administracions que han fet possible resoldre aquesta necessitat.
Joan Roma, alcalde de Borredà ( Berguedà).





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?