Wednesday, October 05, 2011

 

SI TERRADELLES TORNÉS... -art.Regió 7

SI TERRADELLES TORNÉS...
Un vell i experimentat polític com el President Terradelles, assegurava que un polític pot cometre errors, pot tenir deficiències de gestió i altres mancances, però el que no pot fer mai “és fer el ridícul”. Si ara el Molt Honorable, tornés, quedaria esgarrifat de fins a quin punt, el nostre govern és capaç de fer el ridícul més espantós, en un bon grapat de temes de vital importància. Veiem-ne algunes.
El president Mas, a falta d’idees clares per com sortir de la crisis i encarar els propers temps, es treu de la màniga, una “transició nacional”. Es a dir, se suposa que els catalans estem en vies de “transició nacional”, sense saber què significa, ni ell ens ho explica. Uns dies s’aixeca independentista, de boca, altres “sobiranista”, altres autonomista, ras i curt, estrenyent els llaços del seu soci preferent de pactes i govern, el PP.
Tenim un pressupost de la Generalitat, vigent per aquest 2011, i l’endemà mateix de la seva aprovació, es modifica constantment, en un sentit radicalment diferent del que el govern està obligat a complir, per llei. No solament això, sinó que es fan experiments, per part de Conselleries, que van al seu aire. Ho hem vist en el tema de la PIRMI, en el de retardar pagaments a residències i altres centres, o en constants retallades en l’àmbit sanitari, tant a nivell hospitalari com del personal.
S’anuncia a bombo i plateret, la realització de la darrera corrida de braus a Catalunya, com a símbol de “catalanitat” en contraposició a “l’espanyolitat”, i consciència per protegir els animals, i es considera “cultura tradicional catalana” els correbous, embolats o no, en multitud de pobles i ciutats, encara que no fossin “tradicionals”. Hem deixat bocabadats els “espanyols” i els estrangers de tot el món, amb aquesta doble interpretació d’entendre la “protecció d’animals”.
“El Parlament es diverteix”, podria el títol d’una nova sèrie, en la qual alguns grups parlamentaris, clarament ajudats per la poca traça de la presidència del Parlament, fa impossible acabar el ple més important de l’any. No se sap ordenar les votacions de les propostes de resolució del debat de política general, i després d’un parell d’hores d’un ridícul espantós, es suspèn el ple, fins l’endemà, per poder fer els deures a casa.
Ara mateix, i després d’un parell d’anys de discussions sobre si calia regular la velocitat a l’àrea metropolitana de Barcelona, el govern decideix tornar a canviar els senyals, i rebaixar de 100 o 120 , a 80 per baixar els nivells de pol•lució. Declaracions contundents dels principals responsables de CiU, en el passat, en contra d’una mesura com aquesta, donen pas a un nou canvi que tornarà bojos els conductors, i sorprendrà els ciutadans, en general.
Després d’anys de batallar per tenir un nou Estatut, aquest govern l’ha oblidat . Tot i la “retallada” del Tribunal Constitucional és clarament millor que l’anterior i s’ha de desplegar les seves potencialitats. Malgrat l’enorme millora que ha suposat pel finançament de Catalunya, el nou govern ja pensa en un “Pacte Fiscal” que no ens explica ben bé com serà. Tot sigui per mantenir els conflictes i si pot ser augmentar-los, sobretot en etapes electorals. I mentrestant, retalla i retalla , sense rumb ni guió.
Podríem omplir unes quantes pàgines més de contradiccions, males pràctiques, i desorientació general. Si el president Terradelles aixequés el cap, veuria que cap dels seus consells s’ha seguit. Així, anem i així, estem.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed.XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?