Monday, October 31, 2011

 

EIX DEL LLOBREGAT - PERILLÓS TRAM NORD

PERILLOSITAT TRAM NORD – C-16
En pocs dies s’han produït diversos accidents greus en el tram nord de la C-16 ( Eix del Llobregat). Alguns trams perillosos, juntament amb la pluja i l’excés de velocitat per part d’alguns usuaris, fan molt complicada la circulació.
En dies d’especial intensitat del trànsit, Carreteres col•loca cons per suprimir el tercer carril. Es cert que aquesta iniciativa afavoreix la fluïdesa i evita els colls d’ampolla en els trams de 3 carrils, però no actua sobre altres comportaments que a no tardar provocaran algun accident greu.
Es tracta de conductors que a la vista del col•lapse circulatori des del Túnel del Cadi fins a Berga, entren al nucli urbà de Guardiola de Berguedà i el passen a velocitats totalment inadequades per anar a la sortida de la població i així estalviar 1 km de cua.
Altres, fan aquesta “drecera” i una altra en el terme de Cercs, agafant l’antiga carretera per anar a sortir a Berga. Davant aquests comportaments, estaria bé emprendre algunes actuacions contundents, per evitar-ne l’ús i abús.
El que queda clar és que amb crisis o sense, el tram nord ha de ser desdoblat, tant aviat es disposi del finançament necessari. Son pocs els caps de setmana sense retencions quilomètriques. De moment es pot pal•liar parcialment els problemes, amb la col•locació de cons i altra senyalització, però son mesures totalment provisionals que ja fa anys s’utilitzen a l’espera de la solució definitiva, que no pas passar més que per allargar l’autovia de Berga fins el Túnel.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?