Monday, September 12, 2011

 

VALORACIÓ MOSTRA DE FORMATGE ARTESÀ

IV MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE CATALUNYA –BORREDÀ 2011
Tots els objectius aconseguits – Disposats a acollir la propera Mostra.

L’ajuntament de Borredà fa una valoració molt positiva de la nova edició de Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, celebrada aquest passat cap de setmana.
A la Plaça Major, s’hi varen reunir 23 mestres formatgers, procedents de tota la geografia catalana, demostrant la varietat i la alta qualitat dels seus productes. Uns productes que varen poder ser degustats a l’espai Tast de Formatges, situat en un extrem de la Plaça Major, i que oferia un plat amb 8 varietats diferents. Al llarg dels dos dies, va ser un dels espais més visitats i més actius de la Mostra.
Coincidint amb la Mostra, es va poder visitar l’exposició de la Diputació de Barcelona, Menja bé, amb panels i ordinadors per interactuar i aconseguir informació adient sobre el menjar sa.
Els tallers de formatgeria per adults varen estar complerts , els dos dies, amb un molt elevat grau de satisfacció demostrat per tots els assistents.
I els tallers per a nens i nenes varen quedar desbordats, de tantes inscripcions, fins el punt d’haver d’habilitar un nou taller el dissabte a la tarda.
El dissabte, prop de 100 persones varen poder assaborir els plats preparats pel Taller de Càtering de Casserres, en un sopar realitzat en el Restaurant Baix Pirineu. Un nou èxit de públic i cuina de qualitat, amb plats on el formatge era peça fonamental.
El dissabte es va fer el recorregut per tots els estands, per part de les autoritats presents en la Mostra, encapçalada per l’Alcalde de Borredà, Joan Roma, el president del Consell Comarcal, Sergi Roca, el Vice-president i alcalde de La Pobla de Lillet, Vicenç Linares, i un representant del Departament d’Agricultura, Joan Barniol. A més de l’impulsor de la Mostra, el mestre formatger, Antoni Chueca de Formatges La Bauma, de Borredà.
I cal destacar la presència i reunió tinguda a l’ajuntament entre representants de la Federació de Formatgers de Catalunya, amb Agustí López, president de la Comissió d’Agricultura del Parlament de Catalunya. En aquesta reunió es varen acordar diferents temes relacionats amb el sector del formatge que serà motiu de la presentació d’una iniciativa parlamentària.
Així, doncs, no solament la Mostra serveix per mostrar, degustar i comprar formatges, sinó també com a fòrum per aquest sector per intercanviar idees, fer reflexions i propostes de cara el futur.
I durant els dos dies també es poder contemplar un audiovisual sobre elaboració de formatge artesà, a la planta baixa d’una de les cases de la Plaça Major, especialment habilitada i preparada per la ocasió.
L’animació va anar a càrrec del grup de Randellaires, oferint cançons i músiques típiques de les comarques de muntanya.
En resum, tots els objectius marcats per la Mostra es varen complir, i alguns fins i tot es varen superar. Unes 2.000 persones varen participar en aquesta Mostra, durant els dos dies que va durar, El temps i una excel•lent organització varen convertir Borredà en capital del formatge artesà durant el cap de setmana, amb plena disposició a acollir una propera edició de la Mostra.
L’alcalde ha felicitat l’impulsor de la Mostra, Antoni Chueca, i amb ell a tots els voluntaris del poble i de fora que la varen fer possible.
Borredà, 12 de setembre de 2011.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?