Wednesday, September 28, 2011

 

TOTS COL.LOCATS- art. revista Celsona

TOTS COL•LOCATS/ Ara tribunals.
No és fàcil militar i actuar políticament a la comarca del Solsonès, en partits que no siguin CiU. Ho he dit en anteriors ocasions que 28 anys seguits de governs de CiU a la capital i a gairebé a tots els municipis de la comarca, han construït una xarxa d’interessos i beneficis, difícils de modificar per part de qui sigui.
En els mesos posteriors a les eleccions municipals, hem pogut veure la distribució i col•locació de càrrecs de CiU a les institucions on tenen majoria absoluta. La batalla per Solsona capital, l’han tornat a perdre però continuen en les altres institucions, i necessiten Solsona per completar el joc. Faran, doncs, tot el possible per entorpir les relacions institucionals i de partit, entre el Consell Comarcal, el Centre Sanitari, la Mancomunitat d’Aigües , i altres, con tal puguin afeblir la Capital, simplement perquè està governada per ERC – PSC.
Mala cosa, ara i sempre. Si en alguns moments faria falta la perfecte coordinació i col•laboració entre la capital i la comarca, seria ara , en temps de crisis. Però, comencem malament. Més ben dit, fatal. Guanyen els durs de CiU, i volen demostrar que son capaços d’enfrontar-se a la capital, ni que sigui anant als tribunals.
Fatal. Quan es vol judicialitzar la vida política, és que no hi ha prou arguments polítics per contradir o contrarestar les informacions d’una de les parts. En aquest cas, la de l’equip de govern de Solsona, capital, i molt especialment per qui el presideix , l’alcalde David Rodríguez.
Aquest greu pas donat pel Centre Sanitari, representat per Albert Muntada, és un molt mal precedent. D’entrada hauríem d’afegir que l’actual distribució de representació en el Centre, hauria de ser motiu de modificació substancial, puix que Solsona capital hi té un pes mínim, quan hauria de ser a l’inrevés. Però, tornant a la denúncia per injúries, i/o calúmnies, contra l’alcalde i la regidora Alarcón, no tenen cap fonament. Acabaran arxivant-se, però hauran fet un mal considerable i irreversible, durant molt de temps.
Es la primera vegada que es produeix una actuació com aquesta, i no feia falta, anar als tribunals per demanar explicacions, exigir rectificacions o simplement contradir les crítiques amb transparència i papers.
Resoldre el tema dient, que a la comarca, tots son parents de tots, coneguts, amics o companys de partit, i ja està, no justifica les crítiques emeses pels representants municipals. Durant massa anys s’ha actuat d’aquesta manera des de totes les institucions de la comarca, i és bo que ara la Capital actuï d’una altra manera. Objectivitat i rigorositat, son peces fonamentals en la vida política, i d’aquí el ple suport a l’alcalde i regidora .
A Solsona hi ha un bon alcalde i un excel•lent equip de govern. En comptes de ser objecte d’atacs o denúncies judicials, el que convé és facilitar la cooperació i la participació en tots els òrgans comarcals, donant a la Capital el paper que li correspon. Sinó es fa així, es contravenen les regles més elementals de les relacions institucionals i fa mal al conjunt dels habitants de la ciutat i la comarca. Que els solsonins jutgin i decideixin qui té raó.
Joan Roma, president Fed.XI de PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?