Friday, September 16, 2011

 

ANOMALIA SOLSONINA/LLEIALTAT INSTITUCIONAL- art. Celsona

ANOMALIA SOLSONINA / LLEIALTAT INSTITUCIONAL
Per CiU, que la ciutat de Solsona estigui governada per un equip de govern format per ERC – PSC, és una anomalia. Una comarca rural, de l’interior, sempre governada en la seva totalitat per majories absolutes de CiU, estava destinada a continuar així per anys i anys.
Recordo el gran ensurt, i mobilització que va suposar,per CiU, la creació de la UMS ( unió municipal del Solsonès) per part de gent de diferents procedències i va portar a governar Sant Llorenç i Olius. Es varen encendre totes les alarmes comarcals i nacionals per aconseguir neutralitzar aquella rebeldia i tornar al corral les ovelles descarriades.
Ho varen aconseguir en el següent mandat, però ja hi havia la llavor posada per despertar altres iniciatives i arribar a la situació actual, en que la capital de la comarca ha repetit mandat progressista per segona vegada. No ha estat fàcil, però és una fita important que , de ben segur, portarà a futurs canvis a nivell local i comarcal. De fet, pel canto d’un duro no ha canviat el signe del Consell Comarcal. Tot arribarà.
Però, és evident que CiU farà tots els possibles per actuar com a contrapoder de la capital, Solsona. I no té gaires escrúpols quan es tracta d’actuar i emprendre decisions , sense comptar amb els legítims representants dels ciutadans: el Consistori solsoní, i lògicament , en la persona de l’alcalde.
Trobo encertat el toc d’alerta donat per l’alcalde, en referència a gestions i reunions fetes pel Delegat del Govern a la Catalunya Central, sobre temes que afecten directament a la ciutat de Solsona. Tot el que li afecti ha de comptar amb el coneixement i vist i plau de l’equip de govern, presidit pel seu Alcalde.
L’excusa donada, sobre qui havia convocat la reunió, qui havia preparat la roda de premsa, etc, son això, excuses que no resolen la fonamentació de les declaracions de l’alcalde.
Si es fan reunions a nivell de partit, cap problema, però quan es tracta de visites de persones amb càrrecs institucionals, l’alcalde n’ha d’estar assabentat i ha de ser convidat a la reunió. Es més, l’ha de presidir per tractar-se de la primera autoritat dintre del terme municipal de Solsona.
I millor avisar, ara que comencem mandat, que no fer-ho més tard. Les coses quan més clares i contundents es diguin millor per a tots. La relació de forces a la comarca ja és prou complicada com perquè vinguin de fora, i la compliquin una mica més. El Consell Comarcal s’ha convertit en un clar contrapoder, tot i que l’ajuntament de Solsona té més pes polític i demogràfic que la resta de la comarca.
El lògic, i en els temps que corren, encara més, seria anar uns i altres de bracet, però això difícilment ho veurem, i no pas per la banda de l’ajuntament sinó del Consell. Ja en tenim proves, ben recents. De totes maneres, la lleialtat institucional ha d’estar garantida per les dues bandes, i millor no buscar excuses per aparèixer que son els altres els que actuen malament. Son excuses de mal pagador que en res ajuden a la pedagogia política que tots hem de tenir present.
La batalla política , a nivell de partits, no pot infringir les normes institucionals. Cadascú representa la seva institució, i tothom ha de respectar aquesta representació.
Joan Roma i Cunill, President de la Federació XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?