Monday, August 22, 2011

 

ADEU A UN VELL SINDICALISTA I POLÍTIC



ADEU A UN VELL MILITANT – SINDICALISTA
Avui ha mort en Ton Santasusana, als 80 anys i després d’una llarga malaltia, suportada amb valentia i al costat de tots els qui l’estimaven.
La vida del Ton Santasusana ha estat la del típic lluitador, immers en un poble de llarga tradició industrial com ha estat Puig-reig. No pas ara, però sí durant més d’un segle. Un poble gens fàcil per un home d’esquerres. Les Colònies industrials no eren precisament el millor lloc per exercir el sindicalisme, i encara menys actuar políticament. Ell ho va fer, amb entrega i valentia. Va ser durant més de 20 anys el nostre referent a Puig-reig, i de fet al Baix Berguedà.
Treballador del tèxtil, ja durant la dictadura es va dedicar a organitzar la UGT, i convertir-se en home- informador, dinamitzador i mobilitzador dels treballadors, davant situacions realment complicades, molt especialment en els anys de la primera crisis tèxtil i després ja en plena onada de tancaments.
Era lògic que aquest currículum el portés a l’ajuntament, en el primer mandat municipal, amb altres persones d’esquerres. Tothom li tenia un gran respecte i va saber estar a l’alçada de les circumstàncies. Un home d’honor, sempre disposat a resoldre problemes laborals, municipals o de qualsevol altre àmbit. Casa seva es va convertir en una oficina de resolució de conflictes, fins disposar durant uns anys d’una delegació de la UGT en un local del poble.
Es va presentar altres vegades dintre de les candidatures de Progrés del Berguedà i posteriorment del PSC. Sempre disposat a col•laborar i aportar el seu punt de vista en tots els temes que podien afectar a Puig-reig , a la comarca, o als treballadors en general.
Els qui l’hem conegut, sempre l’hem tingut com un referent d’home íntegre, gran treballador i lluitador per millorar les condicions de vida dels seus conciutadans. El PSC l’honora i es congratula d’haver-lo tingut com a militant des dels primers moments de la fundació del partit. Que descansi en pau.
Joan Roma, President del PSC a la Federació XI.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?