Friday, May 27, 2011

 

POLÍTICA ES PEDAGOGIA- art. Celsona

POLÍTICA ÉS PEDAGOGIA
Fins ara teníem clar el principi de “política és pedagogia” i calia fer honor a aquesta dita per part de tots els que ens hi dediquem, més o menys directament. El resultat d’aquestes eleccions la posen en qüestió. Veurem, perquè.
Es pedagogia quan el company Josep Caelles, a la vista dels resultats a Solsona capital, decideix renunciar al seu càrrec de regidor i que pugui entrar la segona de la candidatura. També es pedagogia quan els resultats a la comarca no son els esperats i deixa el càrrec de Primer Secretari del Solsonès.
Estem en un país poc habituat a les imatges habituals en altres contrades de llarga tradició democràtica. I els socialistes hem donat altres imatges de serietat i assumpció de responsabilitats, en moments ben recents. Tenim, la renúncia a l’acta de diputat i de màxim representant del partit de José Montilla. En el proper Congrés deixarà el càrrec i assumirà els resultats obtinguts.
El mateix alcalde de Barcelona, Jordi Hereu ha sabut encaixar la derrota amb la serenitat i normalitat que pertoca a un polític d’alt nivell.
No son excepcions, ni son casos estranys, en tenim molts d’altres en molts ajuntaments governats per socialistes, i evidentment no es patrimoni exclusiu nostre, també en altres càrrecs d’altres partits, però , no tant.
En el que sí hem de meditar i reflexionar llargament és en els resultats obtinguts en determinats llocs on la corrupció ha fet estralls durant anys. Tot i la imputació d’un gran nombre de càrrecs institucionals en afers foscos, la majoria d’ells han tingut uns resultats esplèndids.
Aquí la política no és pedagogia. Al contrari què ha de pensar la gent d’altres contrades quan veuen resultats escandalosos a València, Madrid o en molts altres ajuntaments on hi ha hagut casos molt documentats de comportaments inacceptables. Es decebedor i va en contra de la imatge que han de tenir els ciutadans dels polítics. Però , atenció en aquests llocs si aquests polítics, presumptament corruptes han tornat a sortir és que els seus ciutadans els han votat. Almenys una gran majoria i aquí és on hem de reflexionar per veure què funciona malament i com podem corregir-ho.
Queda clar que tenim molt camí per endavant. També a la comarca del Solsonès. Estic decebut pels resultats obtinguts pel PSC a la capital i a la comarca, però continuarem batallant perquè a les properes siguin significativament millors. I ens alegrem perquè Solsona continua en mans d’ERC, perquè les hegemonies mai son bones, en un territori com el nostre.
I si be el Consell Comarcal es manté en mans de CiU, el contrapès de la capital és prou important com perquè se la tingui en compte a l’hora de prendre decisions “comarcals”. Comarca ho son tots els ajuntaments i especialment el que té més habitants. Enhorabona als guanyadors i reconèixer la bona feina feta pel company Caelles. Bona sort, i bona feina en altres àmbits de la societat.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?