Sunday, May 15, 2011

 

NOVÈ APLEC DE SALSELLES

NOVÈ APLEC DE SALSELLES.
Avui dia 15 de maig, ha tingut lloc la caminada i novè aplec de Salselles ( Borredà), amb l’assistència de 170 persones vingudes, moltes a peu des de Sant Martí d’Albars, i Lluçà, i altres en cotxes.
Com ja és habitual aquest diumenge serveix per recordar vells aplecs que aquests dos pobles celebraven a Salselles, quan aquest poble estava viu. Fa prop de 110 anys que va passar a integrar-se en el municipi de Borredà i és lògic que l’alcalde hi assisteixi per donar la benvinguda a tots els assistents, i al mateix temps informar de les gestions que s’estan fent per poder evitar que l’església acabi totalment enderrocada.
Així, doncs, com altres anys, una vegada arribats els caminants a l’esplanada , davant l’antiga rectoria, s’ha celebrat una missa, amb la imatge de la Mare de Deu de Salselles presidint l’acte. A la primera fila, hi havia els Alcaldes de Sant Martí d’Albars, l’Alcaldessa de Lluçà, i l’Alcalde de Borredà.
Finalitzada la missa els tres alcaldes han saludat a la gent, i l’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha explicat les gestions fetes prop de la Diputació de Barcelona per intentar salvar l’antiga església. Ha explicat les dues reunions tingudes, i la valoració feta per la Diputació per tal de netejar tot l’entorn , protegir-lo, apuntalar- algunes parts de l’edifici, i del campanar.
Aquestes actuacions es procuraran fer en els propers dos mesos. I tot seguit s’estudiaran altres intervencions urgents, com la destinada a salvar el campanar, la part més emblemàtica de l’edifici.
Estem davant un repte important per quan l’edifici està força malmès, però la intenció de l’ajuntament és la de salvar una part del monument, i restaurar una part de l’interior com perquè es pugui utilitzar, sense cap perill. Dintre de 15 dies es farà una nova reunió entre l’equip tècnic de la Diputació i l’ajuntament de Borredà. En aquesta reunió s’acordaran les intervencions immediates, i posteriorment , en funció del diner disponible, es faran noves obres de consolidació, sense pensar en una rehabilitació total del edifici que seria molt costós i de difícil manteniment, en un lloc tant apartat com aquest.
Donades les explicacions, tothom ha pres seient en les taules preparades per la Junta Parroquial de Sant Martí i voluntaris de Lluçà. Una excel•lent paella d’arròs, i tot seguit llonganisseta a la brasa, i carn de xai. I de postres pastís amb nata i maduixes. Un magnífic àpat, en bona companyia, i un bon sol, ens ha permès gaudir, un any més d’aquest aplec. I per acabar i durant el cafè una parella de músics formada per una violinista i una acordionista, ens han delectat amb musiques tradicionals.
Un diumenge, complert, que val la pena repetir any rere any. De fet i de cara l’any vinent en que celebrarem els 10 anys, esperem poder mostrar un canvi notable en la situació de l’església i l’antiga rectoria. Així ens hi hem compromès els 3 alcaldes presents.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?