Tuesday, May 17, 2011

 

HORA DE DECIDIR- art. Celsona

HORA DE DECIDIR
Hem tingut ocasió durant 15 dies de veure els programes dels diferents partits que es presenten a Solsona i comarca. Qui més qui menys s’ha compromès a un bon nombre d’actuacions que s’han de comprovar en els propers 4 anys, en cas de governar, i saber estar a l’oposició, en cas de perdre.
Els qui estan governant, s’han guanyat la fama de complidors o d’incomplidors, segons els casos. Els incomplidors, son els que haurien de deixar pas a un nou equip de govern que prengui el relleu i pugui demostrar si les seves promeses son creïbles, o no.
Estem en temps de crisis i no és lògic tenir en els programes grans obres i projectes perquè els ajuntaments hauran de gestionar amb una gran austeritat i no somiant grandeses que difícilment tornaran. Les administracions que fins ara concedien subvencions importants les reduiran de forma dràstica, i pocs crèdits es podran demanar amb el fort endeutament dels ajuntaments i les restriccions creditícies de les entitats financeres.
Aquest panorama ha de portar a votar partits que ja han demostrat la seva vàlua en temps difícils. A Solsona n’hem tingut un bon exemple, amb el govern d’entesa que tot i arribar en un període complicat, ha estat capaç de dur a terme una acció de govern molt ambiciosa i en múltiples àmbits.
Aquests ja no han de demostrar que saben complir les promeses perquè és fàcilment comprovable el que portaven en els programes electorals i el que han executat , en només un mandat. Un mandat és molt poc temps per valorar un equip de govern. Tot va lent i fan falta més anys per poder transformar una ciutat. Hi ha projectes que necessiten 3 i 4 anys de tramitació abans no es poden dur a la pràctica. Es lògic, doncs, valorar la feina feta i la que tenen a punt pels propers temps.
En el cas del Partit Socialista, els dos representants han estat capaços de gestionar àrees ben complicades, i introduir en el programa general del Govern d’Entesa, projectes i propostes clarament lligades a la sensibilitat d’un partit d’esquerres.
Ara, hauríem de poder anar més lluny, i en comptes d’introduir propostes del programa, l’interessant seria poder aplicar el programa i introduir-hi altres propostes d’un o altres partits fruit d’un pacte de govern. Es evident que els partits majoritaris tenen vocació de govern, i el PSC no és una excepció ni a Solsona ni a cap altre indret.
Així, doncs, la candidatura del PSC a Solsona s’ha elaborat amb ambició de governar, ampliant la seva representació i amb els braços oberts a d’altres acords que permetin conformar una majoria suficient com per poder formar Equip de Govern. I el programa és prou ampli i ambiciós com perquè pugui ser el pal de paller d’on es conforma l’acció de govern a la ciutat pels propers 4 anys.
El temps de debat, ha acabat , ara tenim un breu temps de reflexió i el diumenge es produeix la gran acció de la democràcia, anant a votar. De ben segur , Solsona i comarca, serà un dels indrets amb una participació més elevada. Es un orgull que així sigui, i que guanyi la més creïble de les candidatures.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?