Wednesday, May 18, 2011

 

BON RESULTAT - MATERIAL ESPECIAL

BON RESULTAT – MATERIAL ESPECIAL
Ahir la brigada d’obres va fer una prova amb un material especial, destinat a tapar alguns dels desnivells existents en els carrers de pedra del poble. Fa 30 anys que es varen empedrar els carrers de la Font, Placeta, carrer de Dalt, i Camí de Frontanyà, i abans els carrers de Berga, Església i Dr. Vilardell.
El pas del temps i l’ús d’alguns tipus de pedra que tenen un major desgast que d’altres fa que en alguns llocs concrets es produeixin uns desnivells que fan més dificultós el caminar, o es produeixen alguns petits bassals.
De cara el futur, tota la zona empedrada serà substituïda per un nou paviment totalment regular. Tenim ja el projecte corresponent i la primera fase serà una realitat dintre del proper mandat, i la resta en els anys següents.
Des de fa mesos estem estudiant diverses possibilitats d’arreglar els majors desnivells i finalment l’arquitecte municipal ens ha trobat la solució amb un nou material que fa poc està en el mercat i permet igualar les superfícies, sempre que no siguin molt extenses, mitjançant una espècie de ciment – cola que una vegada sec té una gran consistència i durabilitat.
Hem fet ja dues proves en dos llocs diferents, i el resultat que avui hem comprovat és clarament satisfactori. Per tant, hem encarregat ja uns quants sacs més per continuar la feina en els propers dies.
Es una manera de millorar el terra, i evitar algunes de les dificultats existents, tot i que el paviment té 30 anys i ha donat molt bon resultat.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?