Wednesday, April 06, 2011

 

BALANÇ DE MANDAT- art. Celsona

BALANÇ DE MANDAT
Interessant llegir Celsona, sempre, però molt especialment en aquestes dates on apareixen nous articulistes i opinadors sobre temes recents o llunyans. Semblaria que alguns fan com els mals estudiants , en que pocs dies abans d’un examen es posen a estudiar frenèticament. Tots sabem que aquestes foguerades mai surten bé.
El bon estudiant, com el bon govern, o fa els deures quan toca o, malament. Aquesta introducció ve a tomb dels darrers articles apareguts a la revista, signats per l’ex-alcalde Riart, o el nou cap de llista de CiU, i algun altre membre de l’executiva.
Es evident que comparar el llarguíssim mandat de CiU, de 28 anys seguits, amb els 4 anys del govern d’Entesa, és fa molt difícil, per no dir impossible. Els temps històrics mai es repeteixen i les circumstàncies polítiques, tampoc.
El cert, però , és que aquest mandat que culminarà el 22 de maig ha estat molt intens i extens. I malgrat la pèrdua irreparable de l’alcalde Jounou, el relleu ha estat impecable i ha permès continuar la feina al mateix ritme que a l’inici.
Mirat des de fora, però amb prou visites i contacte amb la ciutat, com per poder fer una valoració objectiva, l’equip de govern municipal pot servir d’exemple per molts altres municipis, en els quals les relacions internes han estat complicades, han creat inestabilitat i deslleialtat. No ha estat aquest el cas de Solsona, i cadascú ha sabut estar en el seu lloc.
I , ara toca, presentar balanç i passar l’examen dels ciutadans. No seré jo qui faci el balanç pormenoritzat de la feina de govern. Toca fer-la a l’equip de govern i a cada partit que n’ha format part. En tot cas, i com a dirigent del PSC a la Catalunya Central sí podem dir que la feina feta pels nostres representants ha estat excel•lent. No és amor de pare ( políticament parlant) sinó fidel reflex de la realitat.
No és fàcil governar una petita ciutat com Solsona, té alguns avantatges respecte de les grans ciutats, però també clars inconvenients, entre els quals la impossibilitat d’alliberar membres de l’equip de govern, per dur a termes les tasques municipals. I és que un ajuntament d’aquest tamany ja no es pot portar a estones perdudes, o en un dia a la setmana, o unes hores en cap de setmana. La majoria de càrrecs de govern, comporten una molt elevada dedicació , a part del corresponent entusiasme. Sense les dues coses, un govern no funciona.
He fet un seguiment puntual de la dedicació i feina feta per en Josep Caelles, i ningú podrà dir que no hi ha posat tota la dedicació i entusiasme, al càrrec que ostenta, així com la plena lleialtat al partit majoritari i a l’alcalde. No s’han vist per enlloc discrepàncies públiques, ni problemes de protocol ,ni ostentacions de poder, sinó compliment del pacte de govern i servei al municipi.
Exactament el mateix comportament per part de l’Encarna Tarifa, segona representant del PSC a l’equip de govern, formant un tàndem Caelles- Tarifa, ple d’eficàcia i dedicació.
Ara és hora de fer balanç, i els ciutadans han tingut ben a la vista, la feina feta, continuació d’anteriors tasques fetes per CiU, però imprimint un segell propi, unes noves prioritats i un altres tipus de gestió. El PSC es torna a presentar, amb una llista àmplia, representativa de la ciutat i suficientment preparada per assumir nous reptes a la ciutat de Solsona.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed.XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?