Tuesday, February 08, 2011

 

A PUNT PER LES MUNICIPALS- art. Celsona- gener 2011

A PUNT PER LES MUNICIPALS
Conegut el cap de llista de CiU, ja tenim totes les peces a punt per poder començar a parlar de les eleccions municipals del 22 de maig. El temps passa volant i 4 anys, no donen per fer tot allò que un creu que es podria fer en un termini , en principi llarg.
La maquinària municipal, com la de totes les administracions és lenta. I quan moltes obres i projectes depenen de la interrelació entre unes i altres les coses s’allarguen fins extrems desesperants. Durant anys, s’ha promès un aprimament de l’administració, sobretot la de la Generalitat, però els anys, passen, els governs, passen i els tràmits a realitzar continuen sent extraordinàriament lents.
Tornant a Solsona, el secretisme sobre el nou cap de llista de CiU no mereixia tanta expectativa, ni tanta confidencialitat. A la ciutat i comarca ens coneixem tots, i aquest procés ha estat portat una mica fora de tota lògica. Estem lluny dels temps en que els qui havíem d’amagar i treballar, mig clandestinament érem els polítics socialistes, per evitar pressions i males arts en contra dels nostres candidats.
Qui exercia de pressionador i esgarria llistes, era gent de CiU i del seu entorn. No volien adversaris i menys adversaris potents. Moltes persones d’ara, especialment els joves, no es poden imaginar aquelles etapes, en que alguns ens seguien per la ciutat per veure a qui anàvem a veure, o intentaven col•locar algun candidat – espia, per poder fer un seguiment dels passos que donàvem.
Estem en altres temps, afortunadament, i la democràcia s’ha consolidat a tot arreu, i Solsona ha viscut una etapa alternativa, i clarament diferenciada del llarg període de governs de CiU. Feia falta , precisament aquest relleu per donar-se compte de l’existència d’altres prioritats i altres maneres de governar i tractar a la societat civil.
I veiem ara, les diferències més clarament, perquè podem comparar projectes, actuacions i decisions dels anteriors governs de CiU, respecte el govern d’entesa a Solsona. També, hem pogut veure , aquests darrers mesos, maneres d’actuar ben poc “delicades” dels dirigents de Ci U a la comarca, envers l’anterior alcalde, Jordi Riart.
No queda gens bé, i és una mala demostració de pedagogia política, arraconar un ex-alcalde, que ha complert dignament les funcions de cap de la oposició, i fer que se n’enteri del seu substitut per la premsa, o per rumors que corren per la ciutat.
Malament quan un partit actua així, perquè vol dir que no tindrà escrúpols a l’hora d’actuar en altres temes. Però, allà ells amb els seus mètodes, la gent sap valorar qui mereix confiança i qui no.
I ara és el moment per valorar la feina feta. Els mesos previs a les eleccions son els més adequats per passar revista a tot el que s’ha dut a terme. I francament s’ha treballat molt, i bé. Precisament molts prenen Solsona, com exemple de molt bon resultat, la conjunció d’un govern d’entesa que ha treballat de forma homogènia, sense disfuncions i respectant la representació i competències de cadascú.
Suposo que l’equip de govern traurà ben aviat, algun fulletó per recordar les principals actuacions fetes. La memòria falla, i és bo, refrescar-la amb fotos i explicacions de tot el realitzat en aquests quatre anys. La ciutat ha completat molts dels seus equipaments i serveis, i dona gust passejar per tot el casc urbà, contemplant les millores realitzades i les que estan en camí.
Serà interessant veure les alternatives que es presenten de cara la contesa electoral del 22 de maig. Estarem atents als candidats, i als seus programes.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?