Monday, December 13, 2010

 

ESPERAR ELS CANVIS-art. Berguedà Actual

ESPERAR ELS CANVIS
Sempre és costum donar 100 dies de coll al nou govern, abans d’avaluar el seu funcionament. No és que en cent dies es puguin fer grans coses, però sí es poden veure les prioritats que s’ha posat com objectiu.
A l’igual que en altres comarques els resultats de CiU al Berguedà han estat contundents i per tant pertoca , no solament formar govern, sinó també formalitzar quines seran les principals actuacions a dur a terme al llarg dels propers 4 anys.
Que estem en plena crisis, tots ho sabem i tots ho patim, uns molt més que d’altres, i per tant la gran prioritat ha de ser la lluita contra l’atur, i conseqüentment la creació de llocs de treball. Tot s’ha de supeditar a aquest gran objectiu, sense per això desmuntar l’estat de benestar, conformat per la salut, l’educació i els serveis socials.
També tots sabem les dificultats financeres, de la Generalitat, dels Ajuntaments i del propi Estat. Fa temps que ho patim, i per tant tots els partits han hagut de fer els programes electorals , tenint present aquesta realitat. No seria de rebut justificar el no compliment dels compromisos assumits, degut a la situació financera.
Haurem, doncs, d’esperar els canvis promesos a la comarca del Berguedà. N’hi ha un bon nombre i han estat objecte de múltiples reivindicacions per part de CiU en els darrers anys. I hem d’esperar que totes vegin solució en un termini més o menys curt.
Així, doncs, el desdoblament de la C-16 entre Berga i el Túnel del Cadí ha de ser una realitat, a l’igual que l’obtenció dels beneficis procedents de la declaració de Comarca en procés de reindustrialització, l’execució del polígon comarcal d’Olvan, la continuació de les obres de millora de les carreteres transversals: Gironella – Prats, La Pobla de Lillet – Campdevànol, l’ampliació del domini esquiable de Coll de Pal, la millora de la carretera C-26 entre Navès – Berga – Ripoll, així com tot un seguit de millores en camins rurals.
I lògicament les llargament reivindicades connexions amb carretera pública, a Castell de l’Areny, Gisclareny, Malanyeu, haurien de fer-se realitat. Així com un IES pel SES Serra de Noet, o la reapertura de l ´escola de Saldes, i un bon reguitzell mes de compromisos a nivell local o comarcal.
Tots sabem les dificultats del present i de l-immediat futur, i per tant hem de tenir paciencia i donar temps, pero el compromís es realitzar-les en aquest mandat. Enunciem-les i esperem el debat d-investidura per comprovar la voluntat de fer-les realitat.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed.XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?