Monday, November 29, 2010

 

RESULTATS CLARS- art. revista La Rella

RESULTATS CLARS
Les enquestes van afinant, cada vegada més, en el que pensa la gent , i això s’ha comprovat clarament en les eleccions de diumenge. Es molt difícil canviar tendències quan durant un o dos anys, les coses no van com haurien d’anar. I de fet el govern d’esquerres, ha tingut problemes des del primer dia, tant sota la presidència de Pasqual Maragall com de José Montilla.
I de fet , s’ha dut a terme una bona feina, però amb excessiu soroll de fons. La gent vol que un govern vagi a l’hora, no hi hagi discrepàncies, es posin d’acord sobre els grans temes de país, i malament quan hi ha propostes diferents per temes tant essencials com si s’ha de fer o no el Quart Cinturó, o si cal fer la MAT, o ordenar el país amb regions, etc, etc.
I quan més inoportú son les discrepàncies, és en temps de crisis greu, com la que patim. Durant els darrers anys ens hem embrancat en discussions que no eren fonamentals per sortir de la crisis. Des de la redacció i debat del nou Estatut, fins a les consultes populars, passant per discussions sobre sobiranisme, independència, banderes, mobilitzacions, etc, hem malbaratat temps i recursos, quan el que era essencial era la lluita contra l’atur.
Sempre que un partit a l’oposició guanya, és perquè el govern de torn, no ha fet prou bé les coses. Ens costa treballar en equip, i formar govern amb tres partits diferents, amb estructures diverses i capacitat de gestió diferent, no ha estat fàcil. Malgrat tot, els resultats son prou a la vista, i l’impuls donat a molts grans projectes quedarà per sempre.
Però, ara toca girar pàgina a aquesta etapa i donar pas a una de nova, sota la presidència d’Artur Mas. Si un resultat era desitjable, és un que donés suficient força a un partit com per poder governar sense grans dificultats. I això s’ha aconseguit. En temps de crisis com l’actual, és bo que Artur Mas pugui formar govern fàcilment, i tingui al darrera prou suport parlamentari com per no haver de viure situacions complicades.
Els resultats obtinguts per CiU li permeten posar en marxa el seu programa electoral, sense excuses, externes. No té majoria absoluta, però li serà fàcil obtenir-la, sigui de manera permanent o circumstancial. Per tant, podem tenir un govern fort i homogeni. Un gran avantatge per poder fer el que es cregui necessari.
I un partit seriós , quan ha guanyat unes eleccions, ha de prometre complir el programa electoral. Ara no es pot dir que la crisis és molt forta, o que han sortit imprevistos. Tots sabem el panorama que tenim, i les promeses son per ser complides.
Així, doncs, en aquests 4 anys hem d’assolir el Concert Econòmic que Artur Mas ha promès al llarg d’aquesta campanya. Ara només en tenen el País Basc i Navarra, ell creu que hi ha una via per tenir-lo aquí. Ve, que ho demostri. Ara serà president i ens haurà d’explicar amb què comptava per poder assolir aquest objectiu.
També haurem de veure com compleix una altra promesa molt agosarada. La de reduir en un 25% l’administració de la Generalitat. Es fàcil de dir, però considero impossible complir-ho. Bé, el temps donarà la raó a uns o a d’altres.
I veurem si altres promeses de millores en carreteres, en camins, en ordenació del territori, o del país, es duen a terme. Aquests temps no son fàcils, i tot sovint es van complicant, de manera que governar es converteix en un gran repte.
Però, els bons polítics ho demostren en els temps difícils no quan tot va bé. I ara els temps son molt complicats. Es hora de prendre decisions valentes i ràpides. Ho veurem dintre de pocs dies amb la formació del Parlament, primer, i del Govern , després. I tot seguit donarem els 100 dies de cortesia parlamentària , abans de valorar i criticar els passos del nou govern. Pel bé de tots, desitjo bon encert i bon govern, al nou Consell Executiu , sorgit de les eleccions del diumenge.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?