Monday, November 08, 2010

 

BORREDA- FESTA DE LA GENT GRAN

BORREDÀ – DIADA DE LA GENT GRAN
Aquest diumenge, dia 7 de novembre va tenir lloc la celebració de la festa de la Gent Gran. A les 12 del matí es va fer una assemblea en el Centre Cívic per exposar i aprovar el programa d’activitats de cara l’any vinent, i passar comptes de l’exercici passat.
Després, a les 2, es varen trobar més de 80 persones en el Restaurant Baix Pirineu per celebrar el dinar de germanor i acabar la festa amb un bon ball.
Abans , però, i com ja s’ha fet en altres anys, en nom de la Associació de la Gent Gran, Antonio Velasco va agrair la feina feta per la Junta i va recordar la importància del seu funcionament. Va passar la paraula a l’alcalde de Borredà perquè saludés a tots els participants i podés fer algunes propostes de cara l’any vinent.
L’Alcalde va començar la seva intervenció, felicitant als organitzadors i encoratjar-los per continuar , els propers anys. També va donar diverses informacions sobre activitats de la gent gran i la predisposició de l’ajuntament de continuar col•laborant i subvencionant les activitats programades.
Va anunciar també la continuïtat del programa “àpats a domicili” que beneficia a 14 persones del poble, amb una participació directe de l’ajuntament, tant en el pagament d’una part del cost, com en el repartiment a domicili.
També continuarà el sistema de teleassistències. Un servei totalment gratuït i que és assumit per la diputació de Barcelona i l’ajuntament.
I tot seguit , va anunciar la decisió de l’ajuntament de retre un reconeixement a dues persones del poble. La primera fou a la Carmeta, una dona de 87 anys que al llarg de més de 40 anys s’ha ocupat dels nens més petits del poble. Una activitat totalment privada, però que ha donat un magnífic servei a Borredà i era lògic fer-li un obsequi de record en el moment en que s’ha retirat.
El segon homenatjat va estar en Romualdo Freixa, un home polifacètic, gran col•laborador i participador de totes les activitats del poble, al llarg de tota la seva vida. Un home que ha estat el nostre forner, però que a banda de la seva activitat professional, n’ha tingut moltes d’altres totalment altruistes. Ha estat fundador de l’ADF Sobrepuny, ha participat en la elaboració de documents, llibres, articles, etc, relacionats amb Borredà o el seu entorn. Una persona que té un amplíssim coneixement de la història del nostre poble, i que va dedicar uns anys a l’ajuntament, en qualitat de primer tinent d’alcalde.
En definitiva una persona molt apreciada i valuosa pel poble, i que ara , una vegada jubilat ja formar part de la Junta de la Gent Gran.
En resum als dos homenatjats, l’ajuntament els va fer un obsequi perquè quedés constància d’aquest acte , per sempre més.
Acabat el parlament , es va iniciar el ball, amb el mateix músic de l’any passat. Un animat ball que dona fe, de la bona harmonia i ganes de viure de tota la gent del poble. I prova d’aquesta vitalitat serà celebrada a finals de més, amb una festa a una dona del poble que farà els 100 anys. La primera centenària del poble. Els familiars i l’ajuntament li organitzarem una bona festa. Per molts anys a tots, i que la vida continuï amb la mateixa bona entesa i harmonia que hem tingut fins ara. Felicitats a tots els participants.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?