Wednesday, November 03, 2010

 

AJUTS PER A TOTS- art. Berguedà Actual

AJUTS PER A TOTS
Aprofito aquesta secció per fer un aclariment a un comentari aparegut en la anterior edició, comparant les subvencions que el PUOSC 2011, havia concedit als ajuntaments de la comarca del Berguedà.
Pels no coneixedors del tema cal dir que el PUOSC, és un pla d’ajuts del Departament de Governació de la Generalitat, i de cara l’any vinent Berga apareixia amb un ajut de 360.000 euros per la Llar d’infants, i Borredà amb 381.000 per la construcció d’un magatzem municipal amb parc infantil a la coberta i terreny annex.
El fet de que un poble petit pugui tenir una subvenció més gran que la capital de comarca, i per una obra no tant essencial com la de Berga, portava a pensar en decisions poc meditades o poc sospesades per part de la Generalitat. I res més lluny de la realitat. Per poder comparar el que rep cada municipi, cal mirar els 4 anys de mandat, o en aquest cas concret en els 5 anys que tenia la convocatòria del PUOSC.
Així, doncs, si es mira el que cada poble ha aconseguit en aquest temps es podrà comprovar com hi ha hagut diner per tots i amb una certa proporcionalitat als habitants de cada municipi. I que un poble tingui ajut, per un projecte o un altre, depèn de l’equip de govern i les prioritats que té. En aquest aspecte, la Generalitat ha guanyat en preservar l’autonomia dels ajuntaments i a diferència d’anys enrere en que era el Departament de Governació el que posava les prioritats per concedir subvencions, ara son els ajuntaments els que proposen i el Departament accepta.
Aquest ha estat un dels avenços del govern tripartit de la Generalitat , el qual ha augmentat considerablement les subvencions als ajuntaments, donant molta més autonomia de la que tenien abans.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?