Monday, October 18, 2010

 

DIADA SANTA URSULA A BORREDÀ

DIADA DE SANTA ÚRSULA A BORREDÀ – PATRONA DE LES PUNTAIRES.
Aquest dissabte dia 23, la Associació Catalana de Puntaires, vindrà a celebrar la seva patrona , a Borredà, Santa Úrsula.
Fa uns mesos que hi hagué un primer contacte entre la Junta Directiva de la ACP, amb l’ajuntament i amb els representants d’un Taller de fabricació de boixets, situat en el Moli de Cirera, molt especialitzat en materials per puntaires. D’aquest contacte, en sorgí la invitació a celebrar la festa de la patrona , en el poble i tot està a punt per fer-ho realitat.
El calendari de la Diada, començarà a 2/4 de 9 del matí amb la sortida d’un autocar de Barcelona, i arribada a Borredà a 2/4 d11. Tot seguit aniran al Centre Cívic, on hi haurà una exposició de treballs de punta al coixí fets per les participants en el taller del poble.
Aquí seran rebuts per l’alcalde de Borredà, Joan Roma, el qual manifestarà l’honor de rebre la Junta Directiva de l’ACP , i a la resta d’acompanyants.
A les 11 , missa a l’església parroquial, en honor de la Patrona, Santa Úrsula. A la sortida, visita guiada pel poble i visita al Taller Molí de Cirera, especialitzat en artesania de boix.
Acabades aquestes visites, els participants aniran a visitar l’església romànica de Sant Jaume de Frontanyà. I a 2/4 de 3, dinar al Restaurant Baix Pirineu, de Borredà, i tornada cap a Barcelona. Al dinar s’hi afegiran persones del poble que fan punta al coixí des de fa anys. D’aquesta manera es convertirà en un dinar de germanor i intercanvi d’informació i activitats.
Aquesta és la primera vegada que el poble reberà a més de 60 persones , estretament lligades al gran col•lectiu de puntaires, amb la Junta Directiva al capdavant per celebrar la Diada de la Patrona. Sense cap mena de dubte serà un esdeveniment, i com ajuntament estem molt satisfets d’aquesta decisió.
També, és molt grata la visita, per totes les participants en el taller de punta al coixí que des de fa anys es troben en el Centre Cívic. L’associació de Borredà, organitza cada any, una exposició dels treballs realitzats, així com una Trobada de puntaires. Es lògic, doncs, que tots aquests factors hagin facilitat la festa del proper dissabte. Estem segurs de que serà un èxit.
Joan Roma, alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?