Tuesday, October 26, 2010

 

CANVI DE PERSPECTIVES - art. Regió 7

CANVI DE PERSPECTIVES
Ho hem dit moltes vegades, la política en el nostre país va a un ritme molt més accelerat que en altres indrets del món. Només cal repassar tots els grans esdeveniments ocorreguts en aquests trenta anys de democràcia per demostrar-ho. I considerem ja vells, instruments que en altres estats continuen ben vius, es diguin Constitució, Estatuts, o Lleis bàsiques.
I l’experiència demostra que fer canvis, simplement per ganes de canviar o per ganes de fer coses diferents dels nostres veïns, no és la millor fórmula per avançar.
En aquests moments podem constatar com a nivell d’Espanya no existeix una autèntica alternativa de govern. El que hi ha és un partit d’oposició a tot i contra tot. Un partit que lluny d’apostar per recolzar el govern i avançar junts en els temes de país, aprofita qualsevol problema o error per llançar-se a la jugular i treure’n profit polític. Tots sabem que aquest comportament pot tenir rendiment a molt curt termini però no té recorregut.
A ningú li agrada escoltar cada dia, despotricar contra tot el que decideix el govern, o contra tot el que passa , encara que el govern no hi tingui res a veure. I això és el que esmorzem i sopem cada dia. De bon matí, alguns mitjans de comunicació ja s’encarreguen d’anunciar les catàstrofes diàries, i al vespre, aquests mateixos, o uns altres, analitzen els desastres passats. Uns i altres, tenen com a lema “quan pitjor, millor”, i d’aquí que la crisis econòmica l’aprofitin fins extrems increïbles.
En aquest marc, he de dir que la majoria de socialistes patien considerablement. Veure dificultats diàries, inquietuds i incerteses en bona part de l’acció de govern, comportava caure en un cert pessimisme i ensimismament, tot pensant que no quedava altra alternativa que esperar eleccions i canviar de govern. Donaven per inevitable la impossibilitat de fer altres polítiques, amb altres persones.
I és precisament en els moments de crisis quan es veuen més clars els lideratges. I el president Zapatero, ha demostrat tenir uns reflexes i una visió de la situació interna i externa del país, clara i contundent. El canvi profund de govern i d’estructura política ha portat el revulsiu que els socialistes necessitaven i el país volia. En ben pocs dies les perspectives han canviat notablement. El canvi de persones, juntament amb altres canvis de funcionament i prioritats, suposa una intel•ligent aposta per la segona part del mandat.
I a Catalunya, el president Montilla acaba de fer un moviment semblant. No de persones en el govern sinó de perspectives de futur, anunciant la no reedició del tripartit a la vista de propostes que no pot defensar, com son algunes de les que propugna ERC. S’agraeix sempre la sinceritat, i la coherència. I no és lògic pensar en reeditar un govern amb un partit que busca marxar cap a l’aventura. El país no està per aventures, i menys improvisades i circumstancials com son les dels republicans.
Sense cap mena de dubte, molta, molta gent, votants socialistes o d’altres forces polítiques agraeixen la claredat del president Montilla. Abans de les eleccions queda clar per part del principal partit de govern quines son les condicions per continuar en el govern. Els set anys de govern d’entesa han estat clarament positius, però molt millor tenir uns resultats més amplis per part del PSC com per poder aplicar el seu programa electoral i no tenir les dependències i supeditacions de partits complicats com ha estat el cas. L’afirmació feta pel president Montilla era necessària i sobretot, oportuna.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?