Wednesday, September 22, 2010

 

RESULTAT SATISFACTORI - art. revista Celsona

RESULTAT SATISFACTORI
Estem a final de legislatura del Parlament, i amb les eleccions ben a prop. Ja es pot fer examen dels compromisos presos, a l’inici i veure el grau de compliment assolit. El Govern de la Generalitat el fixa en un 90%, tot i el soroll en determinats temes, és cert que la gestió ha estat ben resolta.
Però avui, voldria parlar d’una altra experiència ben propera a tots nosaltres com és la del govern d’entesa de Solsona – capital. No era fàcil, arribar a sumar forces per aconseguir trencar la majoria absoluta, de CiU al llarg de tants i tants anys. Concretament 28 anys de governs convergents, han suposat una eternitat pels qui durant anys ens havíem dedicat a buscar alternatives de govern , tant per la capital com per altres pobles de la comarca.
Recordo bé, els anys de travessia del desert, i les dificultats per aconseguir trobar candidats a llistes del partit socialista. Els mateixos convergents es vantaven de que difícilment podríem fer llista, i si la fèiem, els resultats estaven cantats, segons ells. Així va ser durant uns anys, però , sovint, la pròpia seguretat i prepotència fa perdre el nord i es cometen errors que ben aprofitats pels adversaris, permeten millorar resultats, i aconseguir sumar vots en llocs on abans no en teníem.
En algun moment varem aconseguir donar alguna sorpresa, com quan es varen presentar algunes candidatures d’Unió Municipal del Solsonès. Una iniciativa , promoguda per persones independents de la comarca, a la qual varem donar recolzament des del partit, com a via útil de canviar el mapa polític de la comarca. Tots els ajuntaments de CiU, i tots mobilitzats per evitar l’entrada d’altres partits que podessin fer moure la taula.
Però, com tot en la vida, té un inici i un final. El pas del temps, els errors propis, i el treball dels altres partits, varen aconseguir fer moure el mapa, i obtenir un canvi en el lloc més important i emblemàtic: la capital. Anys abans , aquest canvi ja s’havia produït en el segon municipi de la comarca: Sant Llorenç i la bona feina feta des d’allà no deixa d’influir en altres pobles.
La realitat és que les passades eleccions porten un resultat diferent, i permet jugar la carta del pacte entre tres forces polítiques, d’esquerres, però amb visions locals i nacionals força diverses. L’experiment podia haver anat per mal camí. No és gens fàcil encaixar 3 partits, amb components de procedències diverses, i sense experiències anteriors, de govern.
Arribem al final del gran repte, i estic convençut de que la majoria de solsonins l’han trobat positiu. Almenys vist des de dintre i des de fora, Solsona, ha estat en un excel•lent lloc a nivell d’iniciatives i gestió , i s’ha fet un bon lloc en el concert de les capitals de comarca. La feina feta, és de gran volum i intensitat, en tots els sectors i àmbits, i malgrat la gran crisis que patim, les realitzacions han estat intenses i extenses. I fetes amb calma i tranquil•litat.
S’agraeix enormement que un govern sàpiga discutir i decidir, sense entrar en conflictes, desavinences o protagonismes estèrils per veure qui ha fet més o s’apunta un èxit o un altre. La feina d’equip ha estat ben portada i continua sent així, malgrat el drama de perdre un alcalde en ple mandat. I no un alcalde qualsevol, sinó una persona carismàtica i bregada en l’administració i gestió.
Aviat tocarà passar comptes. Ara ho farem del govern de la Generalitat, i tot seguit del govern municipal. Es hora de repassar promeses i veure’n el compliment. Francament poso una bona nota, a la feina feta, per uns i altres.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?