Wednesday, September 15, 2010

 

MOLTS FETS - art.revista Celsona

MOLTS FETS, PER TOT ARREU.
Aquests dies s’estan repartint per tot arreu uns fulletons , editats pel PSC per donar compte de les principals realitzacions del govern de la Generalitat. Es necessari, a vegades posar per escrit, i si pot ser amb algunes fotografies, el que s’ha fet per recordar-ho a la ciutadania. No tenim massa memòria i refrescar-la és el millor mètode per passar revista al que es va prometre i el que realment s’ha fet.
He estat un bon nombre d’anys com a diputat en el Parlament i puc assegurar de que aquests 7 anys de governs d’esquerres, han estat clarament positius pel conjunt dels ciutadans i molt especialment pels de comarques de l’interior com és el Solsonès.
Recomano a tothom que llegeixi el fulletó perquè allà hi veurà les realitzacions a Solsona – capital, però també a tota la comarca i la llista és força llarga. Puc assegurar que no ha funcionat el centralisme que tant havíem criticat en temps de governs de CiU.
Les comarques han trobat el seu lloc en les inversions de la Generalitat, i malgrat els durs temps que estem vivint, el ritme d’obres continua sent intens. Però, quan parlem de FETS a nivell general, ens hem de referir a xifres que afecten a tot el país i aquí n’aporto unes quantes per veure la bona feina feta.
L’any 2003 , inici del primer govern d’esquerres, hi havia a Catalunya 23.833 places d’escoles bressol, ara n’hi ha 48.093, un canvi realment substancial. Continuem, si a l’any 2003 s’obtenien 10 hectòmetres cúbics d’aigua per dessalinització, ara se n’obtenen 70. En el 2003 s’invertien 171 milions d’euros en infraestructures pel subministrament d’aigua, el 2009 se’n varen invertir 616.
El 2003 hi havia 49.162 mestres, el 2010 n’hi ha 66.567. En el 2003 hi havia 20.691 metges i metgesses, el 2009 eren 25.303. I pel que fa el nombre de Mossos d’Esquadra , n’hi havia 8.283 en el 2003 i n’hi ha 15.880 en el 2010. Puc seguir amb una llarga llista d’altres millores, en àmbits com la Salut, Política Territorial, Finançament,etc, el que vull que quedi clar, és que malgrat el soroll fet en alguns temes mal portats, la feina feta ha estat immensa i ens en hem beneficiat tots.
Els ajuntaments hem estat molt més tractats i compresos, per un Govern que té diversos Consellers que han estat alcaldes o regidors i coneixen bé l’administració local, això ha repercutit en multitud de canvis favorables pel funcionament de l’administració més propera als ciutadans.
En fi, dintre de poc començarà la carrera electoral , a nivell oficial, a nivell real ja fa temps que tothom està en campanya. Serà interessant comparar resultats, d’uns governs i d’altres. Tots tenim ben a prop una manera i altra de governar i de cuidar el país.
L’important és comprovar com malgrat la forta crisis, el govern de la Generalitat ha mantingut l’esforç en els temes més essencials i prioritaris, com son la Sanitat, la Seguretat, l’Educació i Benestar Social. Aquests son els quatre pilars de l’estat de benestar que ha costat crear i que no voldríem perdre.
Recomano estar atents al que expliquen i proposen els diferents partits per comprovar el grau de serietat i credibilitat. Hem pogut veure en aquests anys que el president Montilla ha estat un governant seriós i complidor. Ha visitat territori, i en tenim constància aquí en el Solsonès, en visites i sobretot en obres. Els fulletons que s’estan repartint son un recordatori de les actuacions més destacades. Que tothom jutgi.,
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?