Monday, September 13, 2010

 

ESPLENDIDA SEGONA MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS

UNA SEGONA MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS, ESPLÈNDIDA.
Borredà, va celebrar aquest passat cap de setmana de l’11 i 12 de setembre la Segona Mostra de Formatges Artesans, amb la participació de 25 mestres formatgers. A la bona organització s’hi va afegir un bon temps, el resultat ha estat esplèndid.
Durant els dos dies, podem calcular en unes 2.000 persones, les que varen passar per la Mostra, amb més de 500 tiquets venuts en el Túnel de formatges per fer una degustació, i els tallers de formatgeria per a nens i nenes, i per adults varen superar totes les previsions, havent d’ampliar les inscripcions fins el màxim de la capacitat que permetia l’aula del Centre Cívic.
També fou molt encertada la decisió de passar els dos audiovisuals, a la planta baixa de la casa de Cal Puig-Pey. La restauració duta a terme darrerament, ha convertit la planta baixa en un racó molt acollidor i representatiu de l’arquitectura del casc antic del poble.
El sopar fet en el Restaurant Baix Pirineu, elaborat pel xef del Restaurant Ca la Kika de Puig-reig també va batre rècords amb 130 comensals. Els refinats plats de degustació amb presència de formatge i uns excel•lents vins varen portar a felicitar entusiàsticament al cuiner.
I el diumenge, es va completar la Mostra amb l’animació musical de Lluís Pinyot i el seu grup que va portar alegria i festa al mig de la Plaça Major. El dia abans, l’animació havia anat a càrrec de La sonsoni.
La repercussió de la Mostra va portar a Borredà a un representant del Departament d’Agricultura, i als alcaldes de Bagà, La Nou, Olvan, però també al de Sort, i a càrrecs municipals de Besalú, Montblanc, Castelló d’Empúries o Molins de Rei. Dos d’ells també diputats al Parlament. Plegats amb l’alcalde de Borredà, Joan Roma, varen passar per totes les parades de formatge, entregant uns llibres de record de la mostra.
El mateix dia, els mestres formatgers es varen reunir en el Centre Cívic, per tractar temes del sector i debatre sobre el concepte de formatge artesà.
En conjunt, doncs, tots els actes varen suposar un èxit de participació, de qualitat i interès. Per aquest motiu, l’alcalde va felicitar Antoni Chueca, i a tots els participants en la organització de la Mostra, oferint de nou l’ajut i participació de l’ajuntament de cara l’any vinent.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?