Thursday, July 15, 2010

 

ESTRANYES FIGURES - art. Berguedà Actual

ESTRANYES FIGURES
Qui volti una mica per l’Alt Berguedà veurà tot un seguit d’estranyes figures de ferro, amb textos ,igualment sorprenents que sense cap mena de dubte atrauran l’interès del viatger o del caminant. En concret, en pot trobar 17, una a cada municipi d’aquesta part de la comarca, posades en llocs claus de l’immens i variat paisatge que tenim.
Aquestes figures, poden tenir significats diferents, en funció de qui les miri, com les miri i des d’on les contempli. Es una manera clara d’atreure l’atenció i si algú hi vol veure un dinosauri inclassificable, bé, i qui vulgui veure-hi una altra cosa, o composició de coses, doncs, perfecte. I si a més, vol veure un tros de paisatge per entremig dels forats que té l’escultura, li permetrà fer fotos, o que li facin en posicions ben curiosos, tant pels adults com pels infants.
Els ajuntaments que formen part del Consorci Turístic de l’Alt Berguedà, varen tenir la oportunitat de mostrar la seva conformitat o no, en aquesta proposta d’instal•lar figures sorprenents a 17 indrets diferents de la comarca, com a motiu de curiositat i atracció, i com a motiu per fer recorreguts diversos que poden consistir en anar d’una figura a l’altra, o jugar a visitar paisatges determinats.
Considero interessant la iniciativa del Consorci, a la qual varem donar la conformitat, per la innovació que representava la figura creada per Salvador Vinyes, així com pels textos de Rafael López-Monné. Ben aviat en veurem els resultats.
En contra del que alguns han manifestat, deu n’hi do la feina que hem fet, des de la creació del Consorci de Turisme de l’Alt Berguedà. Sempre és bo mirar enrere, i veure d’on veníem i on estem. Es cert, que hauríem pogut anar més de pressa , però el volum d’inversió realitzada en infraestructures, equipaments i sobretot serveis ha estat força elevada. I en aquestes inversions, la principal institució ha estat la Diputació de Barcelona amb aportacions realment importants cada any. Després han vingut els ajuntaments, tots amb una quota anual, en funció dels habitants, i alguns afegint-hi unes aportacions extres procedents del Fons de Cooperació Local de la Generalitat.
En resum, tenim una comarca excepcionalment variada i atractiva. Qualsevol excusa és bona per millorar el seu atractiu o simplement cridar l’atenció sobre racons poc coneguts i visitats. Sempre, tenint present el respecte per la natura i el paisatge. D’aquí els plans de senyalització de camins, o de llocs d’interès . Tenim l’Alt Berguedà força ben senyalitzat, i detallat en mapes. Queda encara alguna feina per fer, però dintre de molt poc, tothom qui vingui podrà consultar rutes per internet o obtenir mapes de recorreguts diversos, per fer sol, acompanyat, a peu, a cavall , en bicicleta o en vehicle.
Estem en la bona línia, i convé mantenir-la. Som la comarca de muntanya per excel•lència, lligada a l’àrea metropolitana de Barcelona. Tenim enormes possibilitats de desenvolupament del sector turístic en totes les vessants possibles. Sempre atents a la qualitat i la bona organització. Aquest és el nostre repte, i la nostra oportunitat de treball i riquesa.
I només vull tornar a reiterar que aquestes inversions, projectes i realitats, han estat possibles per les aportacions econòmiques de les administracions: Diputació de Barcelona i Ajuntaments, en un 90% i del sector privat en un 10%. Qui cregui que algú no està fent els deures, ho pot comprovar amb xifres concretes a la mà.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?